Yeni Anayasa

AK Parti'nin gündemi yeni Anayasa

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay "Yeni Anayasa'yı Türkiye yapmak zorunda" dedi ve genel seçimlerde de bu konunun ana gündem maddesi olacağını söyledi. Atalay, HDP'nin parti olarak seçime girmesinde fayda olduğu görüşünü dile getirdi.

beşir atalay main
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay [Fotoğraf: Anadolu Ajansı - Arşiv]

ak parti genel merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen ak parti sözcüsü beşir atalay yeni anayasa'nın seçim öncesi gündemlerinde olduğunu söyledi, "yeni anayasa'yı türkiye yapmak zorunda" diyen atalay, bununla ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurguladı:

"bizim gündemimizde olacak ama içeriğiyle ilgili, uzun uzun seçim beyannamelerinde yer olmuyor, ana hedefleri koyuyorsunuz. henüz beyannameyi şekillendirmiş değiliz. ama çok yoğun çalışıyoruz, kendi planımız seçim kampanyamızın bütün boyutlarını şubat sonuna kadar netleştirmek, seçim beyannamesine de son şeklini vermek."

atalay, ak parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana hazırlanan seçim beyannamelerinin de bastırılarak bir hafta içinde basın mensuplarına dağıtılacağını açıkladı.

hdp'nin seçime parti olarak girmesi

atalay, hdp'nin seçimlere parti olarak girme kararıyla ilgili özel bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi. atalay kişisel olarak da hdp'nin parti olarak seçime girmesinden yana olduğunu açıkladı:

"ben kişisel olarak parti olarak katılmalarından memnuniyet duyarım. demokrasiler siyasi partiler aracılığıyla yürütülür. risklerini alarak, seçime siyasi parti olarak girmelerinde fayda var. türkiye partisi yönünde söylem geliştirilmesini faydalı görürüm, bunu normalleşmeye katkı verecek hususlardan biri olarak değerlendiririm."

perinçek'in aihm'deki davası

atalay, işçi partisi genel başkanı doğu perinçek'in soykırımı inkar ettiği gerekçesiyle ceza almamasına ilişkin kararın aihm'deki temyiz duruşmasıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. atalay, temyizin kabul edilmesi yönünde bir kararın beklenmediğini belirtti. atalay, "bu da bir insan hakları çerçevesinde, düşünce özgürlüğü çerçevesinde düşünülecek bir şey, aihm'de çok ilgi görmedi o dava." dedi.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;