Türkiye-ABD ilişkileri

Akar'dan ABD'ye üstü kapalı eleştiri

Genelkurmay Başkanı Akar, YPG armalı ABD askerlerinin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından isim vermeden Washington yönetimini eleştirdi, "Unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir" dedi.

[Fotoğraf: AA]

suriye'nin kuzeyindeki operasyonlara katılan abd askerlerinin ypg arması takmalarına türkiye'den eleştiriler gelmeye devam ediyor. son olarak genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar, isim vermeden amerikan yönetimini eleştirdi. akar, türk silahlı kuvvetleri'nin (tsk) bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara destek sağladığını söyledi, "ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir" dedi.

akar, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ve başbakan binali yıldırım'ın da katıldığı efes 2016 tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından konuştu.

abd, türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü pkk'nın suriye kolu ypg ile suriye sahasında işbirliği yapıyor. washington yönetimi türkiye'nin eleştirilerine karşın ypg'yi terör örgütü olarak görmediğini belirtiyor.

son olarak ypg, abd özel kuvvetlerden askerlerin ve koalisyon hava saldırılarının desteğiyle işid'in kontrolündeki rakka'yı ele geçirmek için saldırıya geçmiş, saldırıda abd askerleri de ön saflarda ypg'lilerle birlikte görüntülenmişti. görüntüde, "ypg arması" takmış amerikan askeri dikkat çekmişti.

cumhurbaşkanı erdoğan, bu görüntülere tepki göstermiş, "bizimle nato'da müttefik olanlar kalkıp da kendi askerini ypg'nin işaretleriyle suriye'ye göndermemeli, gönderemez" diye konuşmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;