Türkiye

‘Akbil basma turnikeden atla’ eylemi

Taksim Metrosu’nda Pazar günü biletsiz olarak turnikeden geçmek isteyen bir genç özel güvenlik görevlisi tarafından darp edilince, metroda bugün tepki eylemi yapıldı.

Taksim Metrosu'nda toplanan grup açıklama yaptı ve 'parasız ulaşım' istedi. [Twitter/@140journos]

istanbul’daki taksim metrosu'nda bilet kullanmadan turnikeden atlayıp geçmek isteyen bir gencin yaralanması üzerine twitter’dan çağrısı yayılan eylem salı günü yapıldı.

saat 15.00’te metroda toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grup, akbil basmadan turnikelerden atladı.

yaklaşık 50 kişilik çevik kuvvet ekibi de metronun çıkışında bekledi.

başkent ankara ve izmir’de de istanbul'daki eyleme destek verildi.

ankara'da kızılay metrosundaki eylemde yaklaşık 50 kişilik bir gruba polis coplarla müdahale etti. gerginlik büyümeden grup dağıldı.

metroda ‘akbil’ kavgası

20 yaşındaki aykut kelek ve kardeşi yasin kelek, pazartesi günü saat 18.00 sıralarında taksim metrosu'ndan hacıosman yönüne gitmek istedi.

akbilleri bittiği için istasyona turnikeden atlayıp geçmek isteyen iki kardeş, metronun güvenlik görevlisiyle tartıştı.

güvenlik, 20 yaşındaki aykut kelek’in başına metal detektörüyle vurdu.

yaralanan aykut kelek’e ilk müdahale yine taksim metro istasyonununda yapıldı. daha sonra hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki kelek’in kafasına 10 dikiş atıldı.

gözaltına alınan güvenlik görevlisi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

olay sosyal medyada yayılınca, #akbilbasmaturnikedenatla adıyla bir hastag açılıp taksim metrosu'nda eylem çağrısı yapıldı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;