Göç

Akdeniz'de peşpeşe göçmen faciaları

Akdeniz'de peş peşe iki göçmen teknesi alabora oldu. Çarşamba günü 562 göçmen kurtarılırken, Perşembe günkü tekne faciasında 80 göçmenin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor. İtalyan donanması teknenin alabora oluşunun görüntülerini yayınladı.

Konular: Afrika

italyan donanması çarşamba günü akdeniz’in libya açıklarında alabora olan göçmen teknesinin görüntülerini yayınladı. 562 göçmenin kurtarıldığı faciada 5 göçmenin cesedine ulaşıldı. 

perşembe günkü kazada ise 108 göçmen denizden kurtarıldı.

reuters'ıun haberine göre kapasitesinin çok üstünde yolcuyla akdeniz'i geçmeye çalışan göçmen teknesinde 80 kişinin denizde kaybolduğu belirtiliyor. 

italya sahil güvenlik ekiplerinin de yılbaşından bu yana 40 bin göçmeni denizden kurtardığını duyurdu. 

2016 yılı içinde 1370 göçmen ise denizde öldü ya da kayboldu.

kaynak: aa, afp, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;