Enerji

'Akdeniz’in en büyük doğalgaz yatağı'

İtalyan enerji devi ENI, Mısır karasularında dünyanın en büyük doğalgaz yataklarından birinin keşfedildiğini açıkladı.

italyan enerji devi eni, mısır karasularında “akdeniz’in en büyük doğalgaz yatağı”nı bulduklarını açıkladı. mısır petrol bakanlığı da eni’nin açıklamasını doğruladı. yazılı açıklama yayımlayan mısır petrol bakanlığı, 100 kilometrekarelik bir alanda 850 milyar metreküp zayıf gaz olabileceğini belirtti.

bakanlık, “mısır ve akdeniz’in en büyük doğalgaz keşfi”nin yapıldığı zohr isimli proje sayesinde, mısır’ın doğalgaz ihtiyacının on yıllar boyunca karşılanabileceğini açıkladı.

italyan enerji devi eni, doğalgazı 1450 metre derinlikte bulduklarını belirtti. şirket, ceo claudio descalzi’nin keşif üzerine kahire’ye giderek aralarında mısır cumhurbaşkanı abdülfettah sisi’nin de olduğu mısırlı liderlerle görüştüğünü de açıkladı.

descalzi, “tarihi keşif mısır’ın enerji senaryosunu değiştirebilir” dedi.

italya devletinin yüzde 30’una sahip olduğu eni, afrika’daki en büyük yabancı petrol ve doğalgaz üreticisi.

kaynak: al jazeera, reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;