Gezi Parkı eylemleri

Akdoğan: Kabataş görüntüleri gerçeği değiştirmez

Başbakan'ın Başdanışmanı Akdoğan, Kabataş'ta Gezi Parkı eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'yla ilgili görüntülerin 'gerçeği değiştirmeyeceğini' söyledi, 'paralel yapının yönlendirmesi' dedi.

Konular: Türkiye
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan 'Kabataş görüntüleri'ni değerlendirdi. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan'ın başdanışmanı yalçın akdoğan, istanbul pendik'te ali ulvi bilgi evi'nin açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

akdoğan görüntülerin montaj olup olmadığının henüz belirlenmediğini söyledi. akdoğan isim vermeden, görüntüleri fethullah gülen cemati'nin sızdırdığını ima etti. açıklamaları şöyle:

"bir takım fotoğraf kesitleri üzerinden yorum yapmak doğru değil. onun öncesi nedir, sonrası nedir, yani o filmin tamamını görmeden bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz. ortada bir mağdur var, bu mağdurun yaşadıkları var, anlattıkları var, adli tabipten aldığı raporlar var. bunlar şu anda bizim için daha geçerlidir. aksi ispat edilmiş değildir o görüntülerle. bunlardan medet ummayı da doğru bulmuyoruz. yani ortada bir kadına bir saldırı yapıldıysa bebeğiyle birlikte, bunun üzerinde durmak varken, anlaşılan paralel yapının yönlendirmesiyle bir takım fotoğraf kareleri üzerinden bir anlam üretilmeye çalışılıyor. bunlar ortada duran gerçeği değiştirmez."

akdoğan'a, hükümet'in elinde olayla ilgili bir görüntü olup olmadığı da soruldu. akdoğan buna, "bizim bir görüntümüz yok. olsa zaten çıkardı." diye cevap verdi.

kayınpeder develioğlu: başka görüntüler çıkacaktır

ak partili bahçelievler belediye başkanı osman develioğlu, gelini zehra develioğlu ile ilgili çıkan görüntüleri 24 televizyonuna değerlendirdi. develioğlu, "bu görüntü böyle bir olay yoktur demek istiyor. evrensel hukukta bir kızın taciz edilmesi, kendi ifadesi esastır. yaşadıklarıyla alakalı ile konuştuğunda zıngır zıngır ağlıyordu. şikayet etmek için karakola gitmedi. kendisine yapılanlardan utanıyordu." dedi.

osman develioğlu, suçluların bulunacağına inandığını şu sözlerle anlattı:

"maalesef mobese kamerası orada arızalı.ortaya çıkan görüntüler güvenlik kamerasından. zaten yüz belli değil, hiçbir şey belli değil. başka bir görüntü çıktığı zaman ya da kişiler belli olduğu zaman söyleyecekleri şeyi söyleyeyim: efendim biz bu kadar kalabalık yanından geçerken bize hakaret etti diyecekler. her taraf o kadar insanlarla dolu oluyor, benim kızım için bize hakaret etti diyecekler. bu görüntüler birilerinden elbet çıkacaktır. belki telefon görüntüsü birilerinde vardır. belki poliste de var." dedi.

develioğlu, gizlilik kararı olan bir dosyayla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasının da doğru olmadığını ifade etti.

"görüntüler doğru ama tümünü yansıtmıyor"

geçen yıl haziran ayında, istanbul kabataş vapur iskelesi'nin karşı kaldırımında bebeğiyle bekleyen başörtülü bir kadına gezi eylemine giden bir grubun sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu, kadının darp edildiği iddia edilmişti.

iskelede beklerken saldırıya uğradığını söyleyen zehra develioğlu'nun bu iddiası o günlerde çok tartışıldı, başbakan erdoğan da konuşmalarında bu duruma sert tepki gösterdi.

kanal d televizyonu 13 şubat'ta, 1 haziran 2013'te saat 19.42’de çekilmiş olduğu belirtilen görüntüler yayınladı. 'kabataş'ta aslında ne olmuş' başlığıyla verilen görüntüler zehra develioğlu'nun anlatımlarını doğrulamıyor.

zehra develioğlu'nun avukatı abdurrahman kayapınar, al jazeera türk'e yayınlanan görüntülerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. görüntülerin doğru olduğunu ama gerçeğin tümünü yansıtmadığını belirtti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;