2015 Genel Seçimi

Akdoğan: Süper olur, çok güzel olur

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin barajı geçememe ihtimaliyle ilgili konuştu: Birileri diyor ki, 'Barajın altında kalırsak şöyle olur böyle olur.' Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Malatya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek konuşma yaptı. [Fotoğraf: AA]

malatya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, chp ve hdp'ye "ruh ikizi" yakıştırması da yaptı. hdp'nin 7 haziran genel seçiminde yüzde 10 barajını geçememe ihtimaliyle ilgili, "süper olur, çok güzel olur" dedi. akdoğan'ın sözleri şöyle:

"o içerideki uzantılarıyla ak parti'yi deviremeyince, ondan sonra kim varsa bir araya getirdiler. toplumsal isyan çıkarmak için her yolu denediler ama olmadı. sonra dediler ki 'artık son çare bir tane küçük parti var'. onun kuyruğuna takıldılar. şimdi ona barajı geçirtirsek kurtulduk, geçiremediysek yandık. yani o şer cephesinin yeni taşeronu, yeni tetikçisi, yeni figüranı haline geldi. bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. chp zihniyetini güneydoğu'da hdp ambalajıyla kürtlere satmaya çalışıyorlar. bu anlayış ne kadar türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor? şimdi birileri diyor ki; 'barajın altında kalırsak şöyle olur böyle olur'. hiçbir şey de olmaz. süper olur, çok güzel olur. niye biliyor musunuz? çünkü ak parti bu süreci başlattığında 2005’te, tayyip erdoğan çıkıp konuşma yaptığında, demokratik açılım süreci başladığında, bunlar var mıydı? öyle bir parti var mıydı? bunların meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? ne barajı geçmişlerdi, ne meclis'te varlardı. bu süreci tayyip erdoğan başlattı, ak parti başlattı. bu sürecin sahibi ak parti hükümetidir. ana sütun ak parti'dir. çözüm sürecinde komisyon kurduk, chp üye bile vermedi. şimdi diyorlar ya, sorunun çözüm yeri meclis olsun. kardeşim mecliste komisyon kurduk, sen üye vermedin ya, söyleyecek sözün yok. hasbelkader birisi yarım cümle kursa diğerleri ayaklanıyor, itiraz ediyor. şimdi bu anlayış herhangi bir şey çözebilir mi? bu yüzden bu sürecin sahibi ak parti'dir, inşallah sonuca da ulaştıracağız."

"fetret dönemi yaşandı"

akdoğan ayrıca, turgut özal'dan sonra erdoğan dönemine kadar türkiye'nin bir "fetret dönemi" yaşadığını savundu. akdoğan, bu sürede terörün tırmandığını, koalisyon partilerinin ülkeyi krizler ülkesi haline getirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"erbakan hoca çıktı, 'refah-yol iktidarıyla ülkeyi acaba ayağa kaldırabilir miyiz?' diye bir çaba ortaya koydu. ona da tahammül edemediler, kısa sürede hükümet alaşağı edildi. türkiye, kayıp yıllar yaşadı, 28 şubat sürecini yaşadı. herkes, her şeyini kaybetti. o süreçte vakıflar, dernekler kapatıldı. önce raflardan kitaplar indi, sohbetler sustu, kitapları kapladılar, o gün o kitapları kaplayanlar, raflardan indirenler, sonra kendileri de her kılığa girdi. ama bir de dik duranlar, mücadele edenler oldu, işte o süreçte mücadeleler verdik."

kaynak: anadolu ajansı ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;