Çözüm süreci

Akdoğan: Tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz

Kandil'den art arda gelen açıklamalara Başbakan Yardımcısı Akdoğan tepki gösterdi. Akdoğan, "Gerçekdışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz" dedi.

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık. [Fotoğraf: Faruk Yüce / Al Jazeera Türk / Arşiv]

kandil'deki kck yöneticilerinden kürt sorununa çözüm için yürütülen süreçle ilgili gelen açıklamalar üzerine başbakan yardımcısı yalçın akdoğan twitter hesabından açıklama yaptı. akdoğan, "kandil'den yapılan gerçekdışı, zamansız, yersiz, tahrik edici açıklamalar sürece yarar sağlamaz. anakronik bir hal... ya geçmişte takılıp kalıyorlar, ya afaki bir geleceğe veya hayale savruluyorlar. her sabah dün'e uyananlar bugünü yakalayamazlar, zamanı yaşayamazlar" dedi.

irak’ta yayın yapan rojnews ajansına konuşan kck yöneticilerinden murat karayılan, çözüm sürecinin netice vermesi halinde nisan 2015’te pkk genel kongresinin toplanacağını ve bu kongreye cezaevindeki liderleri abdullah öcalan’ın da katılacağını söylemişti.

kck eşbaşkanı cemil bayık da geçen hafta sonu, öcalan'ın müzakere taslağını görüşüp belirlenen tarihe kadar sonuçlandırmadan silah bırakmayacaklarını söylemişti. bayık ayrıca, "müzakereler takvime göre yürütülmezse, müzakere taslağını kamuoyuna açıklarız" demişti. 

pazartesi günü hdp'nin imralı heyeti başbakan yardımcısı akdoğan ile görüşmüş, hdp'li sırrı süreyya önder görüşmeden sonra, "artık süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıklarla ilerleyeceğimiz anlamında belli mutabakatlar oluştu, çok seri bir görüşme trafiği başlıyor" demişti.

kaynak: al jazeera, twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;