2015 Genel Seçimi

Akdoğan'dan 'Süper olur' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "HDP'nin barajı geçememesi süper olur" sözlerine açıklık getirdi, "AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. Yoksa herhangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil" dedi.

Konular: AKP, HDP, Türkiye

başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, kanal 24'teki "ankara masası" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. anadolu ajansı'nın televizyon programından geçtiği konuşma metnine göre, akdoğan seçim öncesi neden "hdp barajı geçemezse süper olur" dediğine de açıklama getirdi. akdoğan, "bazıları tedirgin oldu. nasıl yüksek oy alıp da 276 bulunamıyor. bu sistemde böyle bir sıkıntı var. aslında sistemin, yapının iflasıdır. bir parti yüzde 40-45 bandında oy alıyor ama iktidar olamıyor tek başına, bu bir sıkıntıdır aslında. diyelim mhp üç puan fazla alıyor, milletvekili sayısı aynı hdp'yle. burada bir terslik yok mu? üç puan az bir puan değil. üç puan fazla alıyorsunuz, aynı vekili çıkarıyorsunuz veya biz 40'ın üzerinde oy alıyoruz tek başına iktidar olamıyoruz. burada bir terslik var. bunu yaptığımız projeksiyonlarla görüyorum, gündeme getirdim. bu yüzden 'hdp'nin barajı geçmemesi süper olur' derken bu mantıkla söyledim. ak parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. dört parti olduğunda ince hesaplara iş kalıyor, çok zorlaşıyor. yoksa herhangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil. dördüncü partiye geçtiği andan itibaren birinci olan partinin çok yüksek alması gerekiyor. bu ne kadar mümkün olabilir, bu yüzden böyle bir eleştiriydi bu" diye konuştu. 

akdoğan seçim kampanyası sürecinde hdp'nin makas değiştirdiğini ve çözüm sürecinin aktörlerine savaş açtığını savunarak sözlerine şöyle devam etti:

"mesele seçim, siyaset değil, burada bir süreç yürütüyoruz. eğer sizin girdiğiniz yol bu süreci heba edecek bir yol ise o zaman ben sürece sahip çıkan kişi olarak sizi eleştiririm arkadaş. sen burada bir projede kendini kullandırtıyorsun. çözüm sürecinin düşmanlarına kullandırtıyorsun. sen çözüm sürecinin en önemli aktörünü devirme projesinde kendini kullandırtıyorsan, çözüm sürecine karşı bir işin içerisine girmişsin demektir. çözüm sürecine bir nevi ihanettir bu."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;