Bilim-Teknoloji

Akıllı telefonunuz anahtara dönüşecek

Hilton Otel Zinciri, plastik veya metal anahtarları akıllı telefonlar ile değiştirmeyi planlıyor. Hazırlığı iki yıl sürecek teknolojinin bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Bu sahne yakın gelecekte ortadan kalkabilir. [Fotoğraf: Shutterstock]

hilton worlwide holding, akıllı teknolojiler alanındaki yatırımlarda rakiplerinin önüne geçmek için geleneksel anahtar kullanımını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

iki yıl sürmesi beklenen ve 550 milyon dolar yatırımla geliştirilecek proje, 4100 oteli kapsayacak. müşteriler, odalarının kapılarını akıllı telefonlarıyla açabilecek, dahası, oda seçimi ve check-in yapma imkanı da bulacaklar.

androidcommunity sitesinin haberine göre, akıllı telefonları anahtara çevirecek teknolojinin nfc (yalın alan iletişimi) odaklı olup olmadığı bilinmiyor. ancak otellerin bilgisayar ağıyla bağlantılı bir uygulamanın öne çıkması bekleniyor. çünkü android cihazların aksine nfc henüz apple cihazlarıyla uyumlu değil. apple'ın bu teknolojiyi hiçbir zaman benimsemeyeceği düşünülüyor.

hilton'un akıllı 'anahtar' uygulamasının 2016 sonlarında uygulanmaya başlanması bekleniyor. yaşanacak değişimle, otellerdeki hizmetlerin de daha pratik hale gelmesi bekleniyor. wall street journal, otellerin gelecekteki asıl amaçlarından birinin, özellikle resepsiyondaki insan sayısı ve kağıt işini azaltarak bekleme sürelerini azaltmak olduğunu belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;