Türkiye

AKP, adayını 4 bin kişiyle duyuracak

AK Parti Cumhurbaşkanı adayını Salı günü ilan edecek. Açıklamanın yapılacağı ATO Kongre Merkezine yaklaşık 4 bin kişi davet edildi. Toplantıyı, 250 gazeteci izleyecek.

Erdoğan kendisinin muhtemel adaylığı sonrası AK Parti’ye kimin başkanlık edeceği konusunda isim vermedi. [AA]

ak parti, cumhurbaşkanı adayını 1 temmuz salı günü, 4 bin kişinin davetli olduğu bir törenle açıklayacak. partiden yapılan açıklamaya göre, ak parti'nin cumhurbaşkanı adayının ilan edileceği, ankara ticaret odası kongre merkezi'nde düzenlenecek toplantı için parti teşkilatında hazırlıklar sürüyor.

21-22-23 ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, mkyk üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı toplantı saat 11.30'da başlayacak.

toplantıya katılacağı bildirilen kişiler için özel kartlar hazırlandı. davetliler, parti genel merkezi'nden dağıtılacak kartlarla toplantının yapılacağı salona, saat 09.00'dan itibaren giriş yapabilecek.

toplantıya kartsız girişlere izin verilmeyecek, davetliler, kendilerine dağıtılan kartlarla salonda aynı renkte olan koltuklara oturabilecek.

toplantıyı 250 gazeteci izleyecek

basının da yoğun ilgi göstereceği belirtilen toplantıyı, farklı basın kuruluşlarından muhabirlerin yanı sıra genel yayın yönetmenleri, ankara temsilcileri ve köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 basın mensubu takip edecek.

toplantıda, cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından, genel merkez binasında genişletilmiş il başkanları toplantısı yapılacak.

aday tanıtım toplantısı için güvenlik tedbirlerinin de had safhada olacağı belirtilen açıklamada, başbakanlık koruma ekibinin 180 kişiyle güvenliği sağlayacağı kaydedildi. açıklamada, ayrıca, davetlilere yanlarında güvenliği tehlikeye sokacak araçlar ile pankart gibi eşyaları getirmemeleri yönünde de uyarıda bulunuldu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;