Türkiye

AKP-BDP arasında "İmralı" restleşmesi

İmralı ziyareti polemiği sürüyor. Başbakan Erdoğan, "yetki hükümetin" dedi. Demirtaş cevap verdi: İmralı sizin olsun, Öcalan bizim.

Haberin Öne Çıkanları

Erdoğan'dan Demirtaş'a yanıt

Erdoğan: İmralı'da yetki hükümette

Demirtaş: İmralı sizin olsun

başbakan erdoğan, lideri olduğu ak parti'nin grup toplantısında, bdp eş başkanı demirtaş’ın “imralı adası’na gitmemize izin verilmezse süreç çöker” sözlerine yanıt verdi.

erdoğan, "birileri çıkıp da imralıya kim gider kim gelir, bunun kararını vermek tamamen hükümete aittir. ister gönderir, ister göndermez. hiçbir zaman şu veya bu nedenle kimsenin adalet bakanlığı'na rota çizme hakkı yok. bu yetki hükümetindir, o yetki adalet bakanlığınındır. o yüzden herkes haddini bilecek, hukuk içerisinde bunu ifade edecek" dedi.

"imralı sizin olsun, öcalan bizim"

demirtaş da bu sözlere bdp grup toplantısından karşılık verdi. “imralı adası sizin yetkinizde olabilir. oradaki cezaevi bakanlığınıza ait olabilir ama onun içindeki kişi halkın lideridir. imralı sizin olsun, öcalan bizimdir” diye konuştu.

bdp, pkk lideri öcalan’ı ziyaret edecek heyetteki kişileri adalet bakanlığı’nın belirlemesine tepki gösteriyor. başbakan erdoğan ise bdp'nin, bu tavrı nedeniyle imralı ile görüşme trafiğinin durabileceği uyarısını yapmıştı. erdoğan, "mesajlar bu dozda gidecek olursa adalet bakanlığı’yla arasını açar ki, böyle bir görüşmenin ipleri kopar” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;