2015 Genel Seçimi

AKP-CHP'ye 'yapıcı muhalefet'

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, AK Parti - CHP koalisyonuna kendi üç ilkeleri doğrultusunda 'yapıcı ve katkı sunucu muhalefet' tutumu alacaklarını söyledi.

Konular: Çözüm süreci, HDP, AKP

hdp genel merkezi'nde başbakan ahmet davutoğlu ile yapılan görüşmede, koalisyonun ayrı bir başlık olarak ele alındığını söyleyen hdp ankara milletvekili sırrı süreyya önder, temasların gerektikçe sürmesi konusunda anlaştıklarını belirtti.

hdp adına açık, şeffaf ve faydalı bir görüşme olduğunu söyleyen önder, bölgesel ve iç meseleler konusunda da ayrıntılı olarak görüş alışverişi yapıldığını dile getirdi.

hdp’nin adalet, barış ve demokrasi başlığı altındaki üç temel ilkesini detaylıca anlatma imkânı bulduklarını söyleyen önder, “bütün ülkenin hayrı için en çok oy almış iki siyasi partinin, geniş mutabakat zeminin şart olduğunu düşünüyoruz” dedi.

önder koalisyon konusunda şunları söyledi:

"bir akp ve chp koalisyonunun, bu adalet, barış ve demokrasi başlığını içererek, ilkesel bir yaklaşım konseptiyle ele alarak gerçekleşmesi doğrultusunda oluşacak bu formüle, yapıcı ve katkı sunucu bir muhalefet noktasında tutum alacağımızı belirttik."

‘çözüm süreci temel mesele’

önder, imralı heyetinin abdullah öcalan ile görüşme beklemesinin hatırlatılması üzerine, hükümetten adaya gidiş konusunda net bir takvim alamadıklarını söyledi.

yeni kurulacak hükümetin temel meselesinin çözüm süreci olması gerektiğini söyleyen önder, “barış meselesi demokratik çözüm meselesi bu ülkenin bir alt başlığı değil, temel meselesidir. hiçbir hükümet görüşmesi çözüm sürecinden ayrı ele alınamaz, çözüm süreci de hükümet meselelerinden ayrı ele alınamaz” dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;