AKP

AKP Diyarbakır teşkilatı istifa etti

AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, partinin genel merkezinin isteği üzerine istifa etti. İstifalar kabul edildi.

AK Parti Asya Termal kamp main
AK Parti Genel Merkez'i 40’a yakın il başkanı ve 300 ilçe başkanını değiştirme kararı aldı. [AA-ARŞİV]

ak parti genel merkezi’nden diyarbakır'a gelen yöneticilerin hazırladığı rapor üzerine, aralarında ak parti diyarbakır il başkanı aydın altaç'ın da olduğu tüm teşkilat çalışanlarının istifası istenmişti. aydın altaç, geçen yıl ocak ayında il başkanı halit advan'ın genel merkez tarafından görevden alınması üzerine başkanlığa atanmıştı.

30 mart yerel seçiminden sonra akp seçim değerlendirmesi ve yönetimlerle ilgili teşkilattan düzenli rapor alıyordu.

bu raporlar doğrultusunda genel merkez 40’a yakın il başkanı ve 300 ilçe başkanını değiştirme kararı aldı. ankara’da il başkanı ve 15 ilçe başkanının istifası istenirken, istanbul’da da bazı ilçe başkanlarından da istifaları istendi.

istifası istenen il ve ilçe yönetimleri istifalarını sunmaya başladılar. buna göre şu ana kadar ankara, çanakkale, mersin, iğdır, şırnak, nevşehir, tekirdağ, kars il başkanları istifa etti.

al jazeera’nin ak parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, kadrolarda yeni isimlere ve daha çok milli görüş kökenli gençlere yer verilecek.

ak parti 30 mart yerel seçiminden sonra genel merkezde de önemli değişikliklere gitmiş; partinin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığına ekrem erdem’in yerine, demokrat parti’den akp’ye katılan süleyman soylu getirilmişti.

kaynak: al jazeera ve cha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;