AKP

AKP’den Kılıçdaroğlu’nun kardeşine ret

AK Parti, kendilerine üyelik başvurusu yapan CHP liderinin kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun başvurusunu kabul etmediğini duyurdu. Açıklamada “AK Parti hiç kimsenin şahsî hesaplaşmasına zemin yapılacak bir Parti değildir. İlgili kişinin, AK Parti'ye üyelik talebi ‘etik’ nedenlerle kabul edilmeyecektir” ifadesi kullanıldı.

ak parti, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun kardeşi celal kılıçdaroğlu’nun pazartesi günü yaptığı üyelik başvurusuyla ilgili açıklama yayımladı. partinin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, celal kılıçdaroğlu’nun üyelik talebinin ‘etik’ nedenlerle kabul edilmediği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“bugün bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada celal kılıçdaroğlu’nun ak parti’ye üye olduğu yönünde haberler yer almıştır. söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

parti tüzüğümüzün ve teşkilat iç yönetmeliğimizin üyelikle ilgili kurallarına göre; üyelik için talep formu doldurmak; üyelik kaydı anlamına gelmemektedir. etik ölçütler itibariyle ismi geçen kişinin üyelik işleminin tekemmül ettirilmesine olumlu bakıl-ma-maktadır. talep formunu alan, üyelik işlemi gerçekleşmeden süreç ikmal edilmiş gibi açıklama yapan ve bunu kamuoyu ile paylaşan ilçe başkanımız, özensiz ve dikkatsiz davranışı sebebiyle sözlü olarak uyarılmıştır. ilgili kişinin, ak parti'ye üyelik talebi ‘etik’ nedenlerle kabul edilmeyecektir.

ak parti kuruluşundan bugüne 'üyelik' çalışmalarını titizlikle yürüten ve belli ilkeler ışığında bu başvuruları karara bağlayan bir partidir. bu çerçevede şu hususun altını özellikle belirtmekte fayda var: ak parti hiç kimsenin şahsî hesaplaşmasına zemin yapılacak bir parti değildir. partimiz aynı şekilde ‘aile mahremiyeti’nin korunmasına da büyük bir önem vermektedir.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;