Türkiye

AKP’nin yeni A Takımı

Partinin kongresinde, Divan Başkanlığı'na sunulan teklife göre Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na aday gösterilen isimler açıklandı.

Haberin Öne Çıkanları

Liste belirlendi

Erdoğan aday

Devre dışı kaldılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 81 il başkanı ve 324 milletvekili tarafından genel başkanlığa aday gösterildi. [AA]

iktidar partisinin yönetim kadrosu şekillenmeye başlandı. ak parti 4. olağan kongresi'nde merkez karar ve yönetim kurulu'na aday gösterilen isimler açıklandı. has parti'nin eski başkanı numan kurtulmuş, anayasa mahkemesi eski raportörü osman can ve demokrat parti'nin eski genel başkanı süleyman soylu gibi yeni isimler listede yer alırken içişleri bakanı idris naim şahin, eski devlet bakanı kürşad tüzmen ve ayşe böhürler devre dışı kaldı.

başbakan recep tayyip erdoğan, 81 il başkanı ve 324 milletvekili tarafından genel başkanlığa aday gösterilirken; mkyk'nın divan başkanlığı'na asil üyelikler için şu isimler teklif edildi:

abdülhamit gül, abdulkadir aksu, ahmet davutoğlu, ahmet demircan, ahmet edip uğur, ali babacan, asuman erdoğan, bekir bozdağ, beşir atalay, bülent arınç, bülent gedikli, çiğdem erdoğan atabey, çiğdem karaaslan, edibe sözen, ekrem erdem, emine çift, fatma zeliha nükhet hotar, fatma şahin, fazilet dağcı çığlık, haluk ipek, hasibe özlem çepni, hayati yazıcı, hüseyin çelik, hüseyin tanrıverdi, lale ersoy, lokman ayva, mazhar bağlı, menderes mehmet tevfik türel, mehmet akın, mehmet ali şahin, mehmet müezzinoğlu, mehmet şimşek, mevlüt çavuşoğlu, mustafa şentop, necla hattapoğlu, nihat zeybekçi, numan kurtulmuş, nurettin nebati, osman can, ömer bolat, ömer çelik, öznur çalık, reha denemeç, sadullah ergin, salih kapusuz, sema özdemir, süleyman soylu, yasin aktay, zelkif kazdal, zeynep armağan uslu.

yedek üyeler listesinde ise ismail hakkı turunç, mutlu alkan, ismail karaosmaoğlu, bülent tural, orhan yeğin, emel topçu, hakkı şanlı, faruk koyuncu, ahmet berat conkar, emine saliha aydınyılmaz, nazım maviş, tahir alan, nilgün arat cabaoğlu, remzi çakır, mustafa alkayış, sertab bandin, şuay alpay, idris şahin, mehmet muş, tülay kaynarca, veli tolu, hamza dağ, betül güler, halil yıldız, mustafa akış bulunuyor. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;