Suriye'de iç savaş

Al Jazeera muhabiri Halep'te yaralandı

Al Jazeera Halep muhabiri Amr Halebi, rejimin eski Halep mahallelerine yönelik bombardımanını takip ettiği sırada kaldığı eve isabet eden bomba sonucu yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan en büyük ikinci kenti Halep, rejimin sistematik varil bombardımanına uzun süreden beri maruz kalıyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

rejimin sabah saatlerinde halep’e yönelik hava saldırıları esnasında al jazeera muhabiri amr halebi, ekibiyle kaldığı evi hedef alan varil bombalı saldırıda kolundan yaralandı. evde de hasar oluştu.

halebi rejimin bölgeye attığı diğer iki füze sonucunda çok sayıda evin yıkıldığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

al jazeera gaziantep muhabiri mân hıdır ise, halebi’nin çekimden sonra ekibiyle eve döndükten sonra eve varil bombası düştüğünü ifade etti.

halebi’nin olayı ucuza atlattığını söyleyen hıdır, muhabirin hafif yaralandığını ve hayati bir tehlikesi olmadığını belirtti.

suriye’de al jazeera’nin dera muhabiri olarak çalışan mehran deyri ise, şeyh miskin bölgesinde muhaliflerle rejim güçleri arasındaki çatışmaları takip ettiği sırada geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti.

suriye gazateciler için dünyada en tehlikeli ülke konumunda.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;