Spor

Alanyaspor Süper Lig'de

Adanaspor ve Karabükspor'un ardından Süper Lig'e çıkan son takım Alanyaspor oldu. Finalde Adana Demirspor'u penaltılarla geçen Güney ekibi, tarihinde ilk kez Süper Lig'de oynayacak.

Konular: Spor, Futbol
Alanyaspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek. [AA]

1. lig’den süper lig’e çıkacak son takımın belirleneceği maç, konya büyükşehir belediyesi stadyumu’nda yapıldı. multigroup alanyaspor ile adana demirspor arasında yapılan ptt 1. lig play-off final maçı 120 dakika sonunda 1-1 bitti. penaltılara kalan maçı, alanyaspor kazandı.

maçta ilk golü adana demirspor 8. dakikada buldu. tiago'nun sağdan ortasında ceza sahasında topla buluşan ahmet burak solakel, kafayla meşin yuvarlağı altıpasta müsait pozisyondaki pote'ye indirdi. bu oyuncunun kafa şutunda top ağlara gitti.

36. dakikada multigroup alanyaspor beraberliği yakaladı. yasin palaz'ın sağdan ortasında ceza sahasında topla buluşan emre akbaba'nın kafa şutunda top filelerle buluştu.

kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

maçın ikinci yarısında ve uzatma devrelerinde de gol olmayınca maç penaltılara kaldı.

penaltıları 3-1 kazanan alanyaspor süper lig’e çıkmaya hak kazandı.

daha önce de 1. lig’i birinci bitiren adanaspor ve ikinci olan karabükspor, süper lig’e çıkan takımlar olmuştu.

 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;