Uludere soruşturması

Albayrak: Uludere yeniden incelenebilir

Enerji Bakanı Berat Albayrak, 34 sivilin öldüğü Uludere bombardımanı ile Rus savas uçağının Suriye'de düşürülmesi olaylarında Gülen grubunun parmağı olabileceğine işaret etti, bu iki olayın 'yeniden inceleneceğini düşündüğünü' söyledi.

habertürk'e konuşan albayrak, türkiye yakın tarihinin iki önemli olayına da vurgu yaptı. "rusya devleti ile ilişkilerin normalleşmesi uzun yıllar bölgesel komşuluk, bugüne kadar yaşanan süreçler... tabii buraya bir parantez açacağım" diyen albayrak, "akıncı üssü'nde yaşananlar, havacılıkta yaşananlar bize başka soruları da açacak. savcılarımız onları da inceleyecek. bir uludere konusunun, bir 24 kasım 'uçak' konusunun da tekrar inceleneceğini düşünüyorum. hangi anormallikler var, hangi anormallikler yok, bu yapının içinde bunlar olabilir mi sorusunu vatandaşımız zaten soruyor. yani 'halkına bunu yapan, arka planda bunları yapmış olabilir mi?' sorusunu da göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

demirtaş: geçmişe doğru tüm dosyalar açılmalı

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş da partisinin meclis grup toplantısı çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. demirtaş, "geçmişe doğru tüm dosyalar açılmalı. bir onbaşıya idari ceza bile verilmedi" dedi.

uludere'de ne olmuştu?

kuzey irak’taki zaho’dan kaçak mazot ve sigaraları katırlara yükleyip türkiye sınırına doğru ilerleyen köylüler, şırnak’ın uludere ilçesine bağlı ortasu köyünün yakınında, insansız hava araçları (iha) ve termal kameralar tarafından tespit edilmişti. köylüler, 28 aralık 2011 akşamı dört savaş uçağı tarafından bombalanmış, olayda yaşları 16 ile 20 arasında değişen 34 köylü hayatını kaybetmişti.

türk silahlı kuvvetleri de uludere soruşturmasıyla ilgili olarak "tüm deliller birlikte değerlendirilerek, oluşan hukuki ve vicdani kanaat neticesinde kanun yolları açık olmak üzere, 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verilmiş ve bu karara yapılan itiraz reddedilmiştir" açıklamasını yapmıştı. 

[[Fotoğraf: AFP - Arşiv]]

rusya ile normalleşme

enerji bakanı, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın rusya devlet başkanı vladimir putin'e mektubuyla başlayan süreç için ise, "rusya ile ilişkilerin normalleşmesinden sonra ittifaka, ilişkilerin geliştirilmesine biz de olumlu bakıyoruz. türkiye ve rusya yüzlerce yıldır bölgede çok önemli ortaklıklarla ilişkilerini daha ileri düzeye taşımış iki ülke" dedi. 

kaynak: habertürk, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;