Türkiye

Ali İsmail Korkmaz davasında müebbet talebi

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında savcı, bir polis için kasten öldürme, beş sanık için ise yaralama suçundan ceza istedi. Savcı iki sanık hakkında da beraat talep etti. Hakkında müebbet istenen polis memuru "Darbe girişimini bastırmak için görevlendirildim" dedi.

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

üniversite öğrencisi ali ismail korkmaz'ın eskişehir'de, gezi parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın beşinci duruşmasında savcı mütalaasını verdi. kayseri 3. ağır ceza mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, sanık polis mevlüt saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istedi.

sanık yalçın akbulut hakkında “kasten yaralama” suçundan, sivil sanıklardan fırıncı ismail koyuncu ve ramazan koyuncu ile muhammet vatansever ve ebubekir harlar hakkında da nitelikli yaralama suçundan ceza verilmesi istendi. 

savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan polisler şaban gökpınar ve hüseyin engin'in delil yetersizliğinden beraatini talep etti.

darbe girişimini bastırdım

duruşmada olayın asli fali olmakla suçlanan polis memuru mevlüt saldoğan, dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın adını söylemeden, 'dönemin başbakanı. gezi parkı eylemlerinin bir darbe girişimi olduğunu söylemişti. gezi olayları bir darbe girişimiyse, ben darbe girişimini bastırmak amacıyla görevlendirildim. adalet herkese lazım' diyerek, savunmasını şöyle sürdürdü:

'kasten adam öldürmekle suçlanmak benim için çok büyük hakaret. benim o gün silahımın namlusunda mermi vardı. öldürmek isteseydim, çeker vururdum. allah hepsini biliyor, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

bir sonraki duruşma 26 aralık'ta

tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan polis memuru yalçın akbulut'un tutuklanması yönündeki talebi reddetti. sanık müdafilerine esas hakkında savunma yapmaları için süre verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı 26 aralık'a erteledi

sanıklar hazır bulundu

tutuksuz yargılanan polisler hüseyin engin, şaban gökpınar ve yalçın akbulut, tutuklu sanıklardan polis mevlüt saldoğan ile muhammed vatansever, ebubekir harlar, ramazan ve ismail koyuncu duruşmada hazır bulundu.

duruşmayı chp eskişehir milletvekili süheyl batum, izmir milletvekili musa çam, kahramanmaraş milletvekili durdu özbolat ve chp parti meclisi üyesi cemal canpolat ile uluslararası af örgütü hollanda şubesi'nden gözlemci andrea de rujiter de izliyor.

ali ismail korkmaz'ın saldırıya uğradığı yerin maketi, avukatlar tarafından duruşma salonuna getirildi. maket mahkeme heyetinin önüne kuruldu.

geniş güvenlik önlemleri

polis ekipleri duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. kaldırım caddesi, bağdat caddesi girişinden eski veterinerlik kavşağı arası, erkilet bulvarı, çevreyol istasyon caddesi kavşağı ile eski veterinerlik kavşağı arasını saat 04.00'ten itibaren araç trafiğine kapatan polis üç farklı arama noktası oluşturdu.

duruşmayı izlemek için farklı illerden gelenler, istasyon mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı. buradan kaldırım caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup kendileri için ayrılan bölüme geçti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;