Bilim-Teknoloji

Alibaba borsada uçtu

Çinli online satış devi Alibaba'nın Wall Street borsasındaki halka arzı rekor taleple gerçekleştirildi. Piyasa değeri 231 milyar dolara ulaşan Alibaba, Amazon ve eBay'in toplamından bile daha yüksek bir rakama ulaştı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Alibaba ABD borsasında beklenenin üzerinde ilgi gördü
Alibaba ABD borsasında beklenenin üzerinde ilgi gördü

abd'de borsaya açılmak için aylardır hazırlık yapan çinli alışveriş devi alibaba, cuma günü itibariyle wall street'de işlem görmeye başladı. halka arzı planlanırken 60-66 dolar arası değer biçilen hisse fiyatı borsa kapaında 93.89 dolar oldu. yaklaşık 271 milyon hissenin el değiştirdiği işlemler sonucunda firmanın borsa değeri 231 milyar dolara ulaştı.

bu yüksek değerlenmeyle beraber abd'li amazon ve ebay'in toplamından bile daha yüksek bir borsa rakamına ulaşan alibaba, borsa değeri 200 milyar dolara ulaşan facebook'u de geçti.

borsadaki ilk gününü halka arz fiyatının yüzde 38 üstünde kapatan alibaba adına açıklama yapan firmanın ceo'su jack ma, hedeflerinde wal-mart'dan (abd'li perakende zinciri) daha yüksek bir değere ulaşmak olduğunu ifade etti. wal-mart'ın borsa değeri ise 245 milyar dolar.

bu değerlenmeyle beraber alibaba, abd'nin dördüncü en büyük teknoloji şirketi oldu. alibaba, online alışveriş sektöründe birçok firma ve hizmeti bulunan bir şirket. online satıştan ödeme sistemlerine, bulut bilişimden anında mesajlaşmaya kadar birçok servisi bulunan şirket, dünyanın en büyük teknoloji gruplarından biri.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;