2020 Tokyo Olimpiyatları

Alibaba olimpiyatlara ana sponsor oldu

Olimpiyatların 12 ana sponsorunun arasına Çinli e-ticaret şirketi Alibaba da katıldı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Alibaba kurucusu Jack Ma ve Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach. [AFP]

ollimpiyat oyunları’nın artık 13 ana sponsoru var. coca cola, atos, bridgestone, dow, ge, mcdonalds, omega, panasonic, p&g, samsung, toyota ve visa’ya alibaba da eklendi. alibaba, dijital partner olacak.

çinli e-ticaret şirketinin sponsorluk anlaşması 2028’e kadar sürecek. sponsorluğun bedeli açıklanmadı. fakat gelen bilgilere göre bu şirketler olimpiyata sponsorluk bedeli için dört yıllık her süreçte yaklaşık 100 milyon dolar ödüyorlar. bu dört yılda bir yaz bir de kış olimpiyatları var.

alibaba’nın sponsorluğunda asya’nın gelecek dönemde üç büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının da payı büyük. 2018 kış olimpiyatları güney kore pyeongchang’da, 2020 yaz olimpiyatları tokyo’da, 2022 kış oyunları da pekin’de yapılacak.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;