İlham Aliyev

Aliyev'in birinci yardımcısı Aliyeva oldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva’yı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı olarak tayin etti.

azerbaycan cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilham aliyev, eşi mihriban aliyeva’yı azerbaycan cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atadı.

azerbaycan'da 26 eylül 2016'da yapılan referandumla anayasada bazı değişiklikler yapılmıştı. seçmenlerin yüzde 86,6'sının "evet" oyu kullandığı referandumla, "cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı" ve "cumhurbaşkanı yardımcıları" makamlarının oluşturulmasını karar verilmişti. yeni anayasaya göre bu makamlara atamalar ve görevden almalar cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştiriliyor. cumhurbaşkanının olmadığı durumlarda tüm yetkileri, dokunulmazlık hakkına sahip cumhurbaşkanı birinci yardımcısına geçecek.

sovyetler birliği'nin dağılmasıyla 1991 yılında bağımsızlığına kavuşan azerbaycan, 1993’ten itibaren aliyev ailesi tarafından yönetiliyor. haydar aliyev, sağlık sorunları nedeniyle 2003 yazında görevinden ayrılmak zorunda kalırken oğlu ilham aliyev’in 'siyasi varisi' olduğunu açıkladı. ekim 2003 seçimlerinden zaferle çıkan ilham aliyev, babasından boşalan liderlik koltuğuna oturdu. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;