Suriye'de iç savaş

Alluş: ABD bize baskı yapıyor

Suriyeli muhalif grupların başmüzakerecisi Muhammed Alluş, Cenevre görüşmelerine katılmak için ön şart açıklamalarına rağmen ABD'nin kendilerine baskı uyguladığını söyledi.

[Fotoğraf: Reuters - Arşiv]

suriye muhalefetinin baş müzakerecisi, cenevre’de barış müzakerelerine katılmaları yönünde abd dışişleri bakanı john kerry’den yoğun baskı altında olduklarını söyledi.

suriye muhalefetinin önemli grupları, rejimin hava saldırılarını durdurmasını, kuşatmaları kaldırmasını ve gözaltındaki muhalifleri serbest bırakmasını, görüşmelere katılmalarının ön şartları olarak açıkladı.

ceyşul islam'ın siyasi bürosundan başmüzakereci olarak atanan muhammed alluş, abd’nin bu baskısına “büyük bir yanıt” vereceklerini söyledi ancak detay vermedi. barış görüşmelerinin bu hafta başlayıp başlamayacağı sorusuna ise aluş, “bu kararı gelecek saatlere bırakıyoruz” yanıtını verdi.

çavuşoğlu kerry ile görüştü

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, abd'li mevkidaşı john kerry ile telefonda görüştü.

diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün yapılan görüşmede, suriye’deki son gelişmeler ile cenevre’de birleşmiş milletler (bm) gözetiminde rejim ve muhalefet arasında yapılması öngörülen müzakereler ele alındı.

görüşmede ayrıca, rusya federasyonu'nun suriye’deki hava saldırıları hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;