2014 Dünya Kupası

Almanya geleneği bozmadı

Fransa’yı Hummels’in tek golüyle yenen Almanya Dünya Kupası’nda yarı finale yükseldi. Almanya 1982 ve 1986’dan sonra Fransa’yı bir kez daha eledi.

Konular: Spor, Futbol
Hummels maçın tek golünü atmakla kalmadı, Benzema'nın iki kritik şutunda topa ayak koyan isim oldu. [Fotoğraf: Reuters]

almanya teknik direktörü joachim löw önceki maçların aksine philipp lahm’ı orta sahada değil asıl pozisyonu sağ bekte oynattı.

13’üncü dakikada toni kroos’un serbest vuruşunda raphael varane’dan kurtulan mats hummels kafayla almanya’yı öne geçirdi.

fransa 34’te beraberliğe yaklaştı. mathieu valbuena’nın vuruşunu kaleci manuel neuer iyi uzanarak çeldi. topu önünde bulan karim benzema'nın sol ayağıyla kaleye göndermek istediği vuruşa hummels ayak koydu.

benzema 76’ncı dakikada da gole yaklaştı ancak ceza sahası içinde yaptığı vuruşa yine hummels ayak koydu.

82’de gelişen almanya kontratağında soldan çevrilen topu thomas müller ıskaladı, andre schürrle ise çok kötü vurdu.

benzema dördüncü duraklama dakikasında karşı karşıya pozisyonda sert bir vuruş daha yaptı. bu kez kendisine gol izni vermeyen isim neuer oldu. rio de janeiro'da finale de ev sahipliği yapacak maracana stadı'nda almanya maçı 1-0 kazandı.

almanya kaptanı philipp lahm maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "aşırı sıcak vardı. çok zor oldu ama takım halinde üstesinden gelmeyi başardık. zaten bir dünya kupası çeyrek finalinin kolay geçmesini bekleyemezsiniz" diye konuştu.

fransa teknik direktörü didier deschamps ise "biz de pozisyonlar yakaladık ama almanya bizden daha tecrübeliydi. bir gol buldular ve skoru korumayı başardılar. bizim kadromuz böylesi büyük maçlar oynamaya onlar kadar alışkın değil" dedi.

iki ekip arasında oynanan dördüncü dünya kupası maçında almanya üçüncü kez güldü. fransa 1958’deki üçüncülük maçını 6-3 kazanmış; 1982 ve 1986 yarı finallerinde ise galip gelen taraf almanya olmuştu.

almanya art arda dört dünya kupası'nda yarı finale çıkan ilk takım olmayı da başardı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;