2014 Dünya Kupası

Almanya lider çıktı

Brezilya'da süren Dünya Kupası'nda ilk tur tamamlandı. ABD'yi 1-0 yenen Almanya, G Grubu mücadelesini lider bitirdi. ABD ikinci sırayı alarak turu geçti. Ronaldo'lu Portekiz ile Gana ise kupaya veda etti.

Konular: Spor, Futbol, Almanya
Thomas Müller'in kupadaki gol sayısı dörde ulaştı. [Reuters]

almanya, abd'yi thomas müller'in tek golüyle geçti. 

ilk yarıda uzaktan şutlarla abd kalesini yoklayan almanlar golü 55'inci dakikada buldu. bayern münihli futbolcu müller, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla kaleci tim howard'ı çaresiz bıraktı.

bu, müller'in kupadaki üçüncü maçında attığı dördüncü goldü. alman futbolcu, kupa gol krallığı yarışında arjantinli lionel messi ve brezilyalı neymar ile liderliği paylaşıyor. 

almanya'da lukas podolski ilk 11'de sahaya çıktı. teknik direktör joachim löw, mario götze'yi yedekler arasında tuttu. podolski hücumda thomas müller ile birlikte oynadı.

abd'de ise geoff cameron'ın yerine omar gonzalez sahaya çıktı. alman teknik adam jurgen klinsmann, alejandro bedoya'nın yerine de brad davis'i sahaya sürdü. 

ronaldo kupaya veda etti

cristiano ronaldo'lu portekiz, son grup maçında gana'yı 2-1 yendi. ancak bu sonuç gana gibi portekiz'e de yaramadı. portekiz averajla üçüncü sırada kaldı ve elendi. gana ise sonuncu oldu.

john boye kendi kalesine attığı golle 31'de rakip portekiz'i 1-0 öne geçirdi. asamoah gyan 57'de beraberliği sağladı.

portekiz'e galibiyeti getiren golü ise 80'de ronaldo kaydetti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;