2014 Dünya Kupası

Almanya Mesut'tan memnun

Dünya Kupası'nda yarı finale çıkan Almanya'nın çalıştırıcıları, Mesut Özil'in takımdaki yeni rolüne iyi uyum sağladığı görüşünde.

Konular: Spor, Futbol
Türk asıllı Alman futbolcu, Brezilya'da süren Dünya Kupası'nda yarı finale kadar sadece bir gol attı. [Fotoğraf: AFP]

almanya teknik direktörü joachim löw'ün yardımcısı, mesut özil'in performansını bir basın toplantısında değerlendirdi. hansi flick, mesut'un brezilya'nın ev sahipliği yaptığı kupada hayal kırıklığı yarattığı yorumunu reddetti.

flick, "mesut artık farklı bir pozisyonda oynuyor, farklı bir görevi var. çok yetenekli bir futbolcu. üstelik kupa sırasında kendini geliştirdi" diye konuştu.

mesut özil takımda daha önce klasik 10 numara pozisyonunda, oyun kurucu gibi görev yapıyordu. fakat 2010 dünya kupası ve 2012 avrupa şampiyonası'ndaki yarı final yenilgileri sonrasında teknik direktör löw defansa daha fazla ağırlık verdi. mesut'tan artık kanatlarda daha yaratıcı olması, sahanın daha büyük bir bölümünde oynaması bekleniyor.

flick "mesut'tan çok memnunuz. topun başındayken oyunumuza büyük bir güven getiriyor ve her an pasa hazır" dedi.

almanya'nın yardımcı antrenörü ayrıca mesut'un kulübü arsenal'de sakatlandıktan sonra tam formuna kavuşması için biraz zamana ihtiyaç duyduğunu hatırlattı:

"buna rağmen mesut'tan memnunuz. önemli olan da antrenörlerin memnun olmasıdır."

mesut özil, kupada yarı finale kadar tek gol attı. almanya son 16 turunda cezayir'le karşılaştığı maçı mesut ve andre schurrle'nin golleriyle 2-1 kazanmıştı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;