Bilim-Teknoloji

Almanya'da devlet kurumlarına siber saldırı

Almanya'da Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Federal Meclis'in internet sitelerine siber saldırı düzenlendi. Alman Basın Merkezi'nin bilgisayar ve sistem yönetim merkezinin harici bir sistem tarafından ağır bir siber saldırıya maruz kaldığı açıklandı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Alman hükümetine ait web sayfalarına düzenlenen saldırının kaynağı kesin değil. [Fotoğraf: AA]

federal basın merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, ukraynalı hackerlar tarafından başbakanlığın internet sitesine bir saldırı olup olmadığının sorulması üzerine seibert, siber saldırının dün saat 10 civarında yapıldığını doğruladı.

alman basın merkezi tarafında işletilen 'www.bundeskanzlerin.de', 'www.bundesregierung.de' ve 'cvd.bundesregierung.de' internet sitelerine ulaşımın kısa bir süre mümkün olmadığını ifade eden seibert, "bilgisayar merkezi ve sistem yönetim merkezi bugün harici bir sistem tarafından ağır bir (siber) saldırıya uğradı" dedi.

seibert, siber saldırının amacının sisteme bir yükleme yapmak olduğunu ifade ederek, alman federal meclisi'nin (bundestag) internet sitesinin de siber saldırıya uğradığı bilgisini verdi.

saldırıyla ilgili detayların şu an elinde olmadığını söyleyen seibert, saldırıya karşı tedbirlerin ivedilikle alındığını ve konuyla ilgili analizlerin sürdüğünü kaydetti.

diğer yandan dışişleri bakanlığı sözcüsü martin schaefer de bakanlığın internet sitelerine gerçekleştirilen siber saldırıyı doğruladı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;