Almanya

Almanya'dan 'basın özgürlüğü' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hicveden videonun bir Alman kanalında yayınlanmasının ardından Alman büyükelçinin Türk Dışişleri'ne çağrılmasına Berlin'den ve AB'den tepkiler geldi. Alman Dışişleri "Türkiye ile ilişkilerde basın özgürlüğü tartışmaya kapalıdır" açıklamasını yaptı. Avrupa Komisyonu da "Türkiye'yi AB'den uzaklaştırıyor" tepkisini gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sultanahmet'teki saldırıda hayatını kaybeden Alman vatandaşları için Büyükelçi Erdmann'ı ziyaret etmişti. [Fotoğraf: AA]

türk dışişleri'nin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ı hicveden bir videonun alman kanalında yayınlanmasının ardından alman büyükelçi'yi dışişleri'ne çağırmasına berlin'in ardından avrupa birliği'nden de  tepki geldi. birliğin yürütme organı avrupa komisyonu'nun sözcüsü mina andreeva, "bu hareket ab'nin çok değer verdiği basın ve ifade özgürlüğüyle bağdaşmamaktadır." açıklamasını yaptı. sözcü, avrupa  komisyonu başkanı jean-claude juncker'in bu olaya tepkisini de "(juncker) bu hareketin türkiye'yi ab'ye yaklaştırmaktan ziyade türkiye'yi ab'den uzaklaştırıyor" ifadeleriyle aktardı. 

öncesinde alman dışişleri de açıklamasında "türkiye ile almanya arasındaki bütün ortak çıkarlara rağmen bizim için basın özgürlüğünün pazarlık konusu olmayacağı ifade edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

almanya büyükelçisi martin erdmann, ndr televizyonundaki 'extra 3' programında yayınlanan hiciv videosu üzerine türk dışişleri'ne çağrılmıştı. kendisine türkiye'nin duyduğu rahatsızlık iletilmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;