Kültür-Sanat

Altın Koza'da son söz Ümit Ünal'ın

Bu yıl 22.'si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı, yönetmen ve senarist Ümit Ünal oldu.

Konular: Kültür-Sanat
Ümit Ünal, yönettiği filmler ve yazdığı senaryolar ile birçok ödül almaya hak kazandı.

her yıl adana'da düzenlenen uluslararası altın koza film festivali'nde jüri başkanının kim olacağı bugün yapılan bir basın açıklamasıyla duyuruldu. buna göre 22. uluslararası altın portakal fim festivali'nin yarışma bölümünde yer alacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanı yönetmen ve senarist ümit ünal oldu.

adana büyükşehir belediye başkanı hüseyin sözlü'nün duyurduğu, bu yıl 14-20 eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 22. uluslararası altın koza film festivali ulusal uzun metraj film yarışması’nda jüri başkanlığının yeni sahibi yönetmen ümit ünal, 1985 yılında dokuz eylül üniversitesi'nde sinema tv bölümünü bitirdi.

ünal, ilk uzun metraj senaryosunu sinemamızın kült filmlerinden biri olan halit refiğ’in yönettiği “teyzem” (1986) için yazdı. 2002 yılında çektiği ilk filmi “9 (dokuz)” ile ‘en iyi film’ ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödüller kazanan sanatçı, 2005 yılında 12. altın koza film festivali’nde kendisinin yazıp dört farklı yönetmenle çektiği “anlat istanbul” filmiyle ‘en iyi film’ ve ‘en iyi kurgu’ ödüllerini aldı.

yönetmenliği kadar senaristliğiyle de bilinen ümit ünal’ın yazıp yönettiği diğer başarılı yapımlar arasında 15.altın koza’ da ‘en iyi senaryo’ ödülü kazandığı “ara” (2007), 16. altın koza’ da ‘en iyi sanat yönetmeni’ ödülünü alan “gölgesizler” (2008), “kaptan feza” (2009), 17. altın koza’da ‘en iyi kurgu’ ödülünü kazanan “ses” (2010) ve “nar” (2011)  adlı filmler yer almaktadır. kendine özgü anlatım diliyle sinemamızda özgün bir yer edinen ümit ünal son projesi “sofra sırları” üzerine çalışmaktadır.

eylül ayında adana'da düzenlenecek olan kapsamında, dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sergiler, konserler, gösteriler ve etkinliklerle sinemaseverlerle buluşacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;