Türkiye

Altıncı günde devlet suskun

Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı saldırısının üzerinden 6 gün geçti ancak saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirdiği, saldırganların kimler olduğu hâlâ resmen açıklanmış değil.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera]

100 kişinin hayatını kaybettiği ankara saldırısının üzerinden altı gün geçmesine rağmen saldırının failleriyle ilgili olarak net bir resmi açıklama yapılmadı. yetkili isimler, canlı bombaların kim olduğunu, bu kişilerin hangi örgüte üye olduklarını açıklamadı. 

ancak birçok gazetede canlı bombaların kim olduklarından, eyleme nasıl gittiklerine ve hatta aileleri ile röportajlara kadar çok sayıda haber yayınlandı. 

başbakan ahmet davutoğlu, intihar bombacılarından en az birinin kimliğinin belirlenmiş olduğunu açıklasa da, bu kişinin, medyaya yansıyan haberlerde yer alan iki failden biri olup olmadığını söylemedi. davutoğlu medyaya yansıyan isimleri ne yalanladı ne de doğruladı.

14 ekim'de show tv yayınına katılan davutoğlu şunları söyledi:

"canlı bombalardan birinin kimliği belirlendi. genellikle canlı bombaların tümünün infilak etmesinden dolayı ceset bütünlüğü olmadığı için kimliği tespit edilemiyor. üç el, iki gün içinde 21 milyon parmak iziyle karşılaştırıldı. birinin parmak izi türkiye’de çıkmadı. dış bağlantılar üzerinde çalışılıyor."

saldırının hemen ardından intihar saldırısı düzenleyecekleri ve işid üyesi oldukları iddia edilen 21 kişinin listesi ortaya çıktı. başbakan davutoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin bu listede olup olmadıklarına dair soruya da "iki teröristle ilgili bu listenin içinde vaya dışında diyemem. soruşturma ile ilgili bilgi aktarmış olurum" yanıtını verdi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;