Bilim-Teknoloji

Amazon İHA testlerine başlıyor

Kargo taşımacılığında İHA kullanmayı amaçlayan Amazon, testlere başlamak içi izin resmi izni aldı. Şirket bugüne kadarki testlerini ABD dışında yapmak zorunda kalmıştı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Amazon İHA ile kargo taşımacılığı yapan ilk firma olabilir. [Fotoğraf: Amazon]

amazon, hafta içinde kargo taşımak için iha testlerine başlama izni aldı. federal havacılık idaresi (faa), abd içinde iha'ların maksimum 25 kilo taşımasını öngörüyor. ayrıca iha'lar için irtifa sınırı 120 metre, hız limiti ise saatte 160 km olarak belirlenmiş durumda.

faa'nın amazon dışında başvuru yapan birçok şirkete de iha testleri yapma izni verdiği belirtildi. amazon, otonom iha'lar aracılığıyla kargo taşıma çalışmalarına bir yıl önce başlamıştı. güvenlik ve gizlilik sebepleriyle faa tararından kısıtlanan iha taşımacılığının, nasıl düzenleneceği henüz belli değil.

amazon'un iha'lar aracılığıyla 16 kilometre ve ötesindeki mesafelere kargo taşımayı planladığı düşünülüyor. reuters'ın verdiği bilgiye göre şirket testlerde iha'ların kendi başına rotasını çizebilmesini ve kaza yapmasını önleyecek teknolojileri deneyecek.

faa, şubat ayında abd'li firmalar için iha taşımacılığı kurallarını belirlemişti. amazon, izin alabildiği dönem öncesinde yurt dışında deneme uçuşları yaptı.

kaynak: al jazeera türk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;