Spor

Amedspor yöneticilerine saldırı kamerada

Ankaragücü-Amedspor karşılaşmasının 85. dakikası oynanırken protokol tirübününde Amedspor yöneticilerine yapılan saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Kamera kayıtlarıyla tespit edilen 6 kişi yakalandı.

Konular: Futbol, Türkiye

2. lig ekiplerinden ankaragücü ile amedspor arasındaki karşılaşma 1-1 devam ederken, amedspor'un 85. dakikada 2-1 öne geçmesinin ardından, protokol tribününde bulunan amedspor yöneticileri saldırıya uğradı.

asbaşkan, genel sekreter, basın sözcüsü, kulüp avukatı ve amedspor taraftarı bir kadın saldırıların hedefi oldu.

dün yaşanan saldırının görüntüleri ise bugün ortaya çıktı. 

dha'nın haberine göre, bazı kişiler amedspor yöneticilerine saldırdı ve protokol tirübünü karıştı. ankaragücü başkanı mehmet yiğiner tartışmayı engellemek için araya girdi ancak saldırı devam etti. amedspor yöneticileri yumruk ve tekmeler yerken, bir yönetici merdiven boşluğundan aşağı atıldı.

maçın devam ettiği anlarda yaşanan olaylarda, protokol tribünü çıkış merdivenlerine düşen amedspor yöneticisini polis soyunma odasına aldı ve linç edilmekten kurtardı.

karakol polislerine ifade veren ve hastaneden darp raporu alan amedsportif yöneticileri saldıranlar hakkında şikâyetçi oldu.

6 kişi yakalandı

ankara emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen 6 kişinin yakalandığı, görüntülerde yer alan ancak kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi.

"müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11'de amed sportif faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra amed sportif faaliyetler kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, amed spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve mke ankaragücü spor kulübü'nün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan o.k., k.ç., a.k., o.g., i.b., v.k. isimli şahıslar yakalandı. kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir."

açıklamada şüpheliler hakkında 6222 sayılı kanunun 17. maddesindeki  "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" ve "kasten yaralama" suçundan işlem başlatıldığı ifade edildi.

yaralı amed sportif faaliyetler kulüp yöneticilerinin, ankara numune hastanesi'ne ve esenboğa havalimanı'na "polis eşliğinde, güvenli şekilde götürüldüğü" belirtilen açıklamada ayrıca, "misafir takım oyuncularını taşıyan otobüsün polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden havalimanına ulaştırıldığı" aktarıldı.

açıklamada, protokol tribününde olayların çıkmasıyla birlikte, tribündeki görevlilerin olaylara müdahalesi sırasında, görevli bir emniyet mensubunun yaralandığı da kaydedildi. 

mke ankaragücü kulübü başkanı mehmet yiğiner, dün amed sportif faaliyetler ile yapılan maçta çıkan olayların kendilerini de üzdüğünü söyledi.

yiğiner, spor toto 2. lig kırmızı grup'ta dün ankara'da oynanan mke ankaragücü-amed sportif faaliyetler karşılaşmasında çıkan olayların centilmenlik dışı olduğunu belirterek, "böyle olaylarda adımızın geçmesi hoş değil. yaşananlar, bizim de onaylamadığımız olaylar." dedi.

karşılaşmayı amed sportif faaliyetler kulübü başkanı ali karakaş ile yan yana izlediklerini ifade eden yiğiner, "rakibin attığı ikinci golden sonra protokol tribününde maçı takip eden amed sportif faaliyetler'in yöneticileri, sevinç sonrasında tepki almışlar. taraflar arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş. biz de araya girerek olayları yatıştırdık." diye konuştu.

yaşananları 'olmaması gereken centilmenlik dışı hareketler' olarak değerlendiren yiğiner, "sonuçta misafir olarak gelmişler. bu tür olayları onaylamamız mümkün değil. daha sonra başkan ali karakaş ile telefonda da görüştüm ve kendilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ilettim." değerlendirmesinde bulundu.

kulüpten yazılı açıklama

mke ankaragücü kulübü, yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

açıklamada, müsabaka sırasında protokol tribününde meydana gelen olayların yönetim kurulu üyelerini üzdüğü belirtilirken, "yönetim kurulu olarak asla tasvip etmediğimiz ve münferit gelişen olaylar esnasında ankaragücü yönetimi olarak olayların daha da büyümemesi için gerekli müdahale yapılmış ve olay yatıştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

yönetim kurulunun, sporun fair-play kuralları içinde, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde yapılmasını her platformda savunduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"tribünlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına maç öncesi gerekli tedbirleri alan yönetim kurulumuz, bundan sonra da bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri arttırarak devam ettirecektir. çıkan olaylarda yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;