Bilim-Teknoloji

Android'e gelişmiş kamera özellikleri geliyor

Google'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı, Android işletim sisteminin yeni sürümü L'de gelişmiş kamera özellikleri bulunacak. Bunlar arasında RAW özelliği de yer alıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Android L ile herkes fotoğrafçı olacak

Andoid'e gelişmiş kamera özellikleri

Android L gelişmiş kamera özellikleri sunuyor

Android L'de yer alan kamera özellikleri detaylı manuel ayarlamalar yapma imkanı sunuyor
Android L'de yer alan kamera özellikleri detaylı manuel ayarlamalar yapma imkanı sunuyor [Fotoğraf: Google]

google'ın 25 haziranda abd'de düzenlediği io etkinliğinde birçok yenilik tanıtıldı. bunlar arasında yer alan android l işletim sistemi ilerleyen aylarda kullanıma sunulacak. şimdilik geliştiriciler tarafından kullanılan android l'de mevcut android sürümlerine göre birçok fark bulunuyor. bunlar arasında dikkat çeken özelliklerden bazıları ise kamera tarafında yer alıyor.

bugüne kadar birçok mobil cihazda standart olarak yer alan kamera özelliklerine ek olarak android l'de tamamen manuel kontrol, objektif netlik mesafesini gösterme, yeni seri çekim modu gibi özellikler yer alacak.

raw formatı desteği

bugüne kadar çok az telefonda yer alan ve genelde orta/ileri seviye fotoğraf makinelerinde bulunan raw özelliği de android l ile standart olarak sunulacak. jpeg sürüme göre en az 4-5 kat daha fazal yer kaplayan raw formatına 'dijital negatif' adı da veriliyor. bu formatta kameradan gelen bilgiler sıkıştırılmadan özel bir şekilde kayıt ediliyor ve bazı düzenlemeler (beyaz ayarı, iso, pozlama gibi) sonradan yazılım yardımı ile değiştirilebiliyor.

her cihaz her özelliği desteklemeyebilir

yukarıdaki özelliklerin bazıları güçlü donanım desteği istediği için her androidli telefonun bu fonksiyonlarına sahip olması beklenmiyor. android işletim sistemi kullanan cihazlar l sürümü ile beraber kamera anlamında önemli bir avantaj elde edecekler.

kaynak: google

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;