Bilim-Teknoloji

Android'in yaratıcısı Google'ı terk etti

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'in mimarı Andy Rubin, Google ile yollarını ayırdı. Rubin, Android'in ardından Google'ın robotik projelerini yürütüyordu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Andy Rubin dokuz yıldır Google'da görev yapıyordu.

android'in başmimarı olarak kabul edilen andy rubin, dokuz yılı geride bıraktığı google'dan ayrılacağını açıkladı. google ceo'su ve kurucularından larry page, kararın duyurulmasının ardından 'rubin'in geride akıllardan çıkmayacak bir çalışma ortaya koyduğunu' belirtti.

google öncesinde apple için de çalışan rubin, android biriminin başını terk etmesinin ardından google'ın robotik teknolojilerinde proje mimarı olarak görev alıyordu. google'ın altı aylık bir süre içinde yedi robotik firma satın alması kararının arkasında yer alan rubin'in aynı zamanda amazon'un ürün dağıtan insansız hava araçlarına rakip olacak bir proje üzerinde çalıştığı ileri sürülmüştü. 

rubin, android'deki koltuğunu google chrome ve apps ürünlerinde adı öne çıkan sunder pichai'ye bırakmıştı. rubin'in yeni dönemde donanıma yönelik genç firmaları destekleyen bir platform üzerinde çalışmayı planladığı belirtildi.

larry page, rubin'in ayrılığı hakkında yaptığı açıklamasında, '2003 yılında android'i sunarak tüketicilerin aklını başından aldığını' ifade etti. rubin'in açık kaynaklı bir işletim sistemiyle standartları aynı hizaya getirebildiğini ifade eden page, bu sayede android'in google ile hızla geliştiğini belirtti.

rubin'in ayrılığı, bir süre önce new york times'ın yaşanacağını öne sürdüğü yönetici değişikliklerinden biri olarak görülüyor. google, rubin'in ayrılmasıyla eşzamanlı olarak mobile apps biriminin başındaki daniel graf'ın yerine kevin weil'i atadığını açıkladı.

kaynak: bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;