İran: Batı'nın korktuğu güç

Ankara İran'la anlaşmadan memnun

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'la uluslararası güçler arasındaki anlaşmanın olumlu yönde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Konular: Ortadoğu, İran, Türkiye
davutoğlu, anlaşmanın karşılıklı güven ortamı oluşması açısından önemli olduğunu, bölgedeki tansiyon açısından da önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.
 
türk dışişleri bakanlığı da yazılı bir açıklamayla bm güvenlik konseyi'nin beş daimi üyesi ve almanya'nın iran'la vardığı nükleer anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
 
pazar günü dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "gösterilen yapıcı gayretleri tebrik ediyoruz" denildi.
 
ankara'nın da bugüne kadar diplomatik çözüm için her türlü çabayı gösterdiğininin hatırlatıldığı açıklamada, türkiye'nin bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu belirtildi. 
 
açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"temennimiz, varılan aşamada tarafların mutabık kalınan adımları atmaları, böylece konunun diplomasi yoluyla ve tüm kesimleri tatmin edecek kalıcı bir çözüme kavuşturulmasıdır... türkiye, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi antlaşmasından (npt) kaynaklanan ve bu çerçevede öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesi karşılığında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması hakkını savunmaya devam etmektedir. ülkemiz ayrıca, orta doğu'nun tüm kitle imha silahlarından arındırılması yolundaki gayretlere yönelik desteğini sürdürecektir"
 
türkiye, uluslararası güçlerle iran arasındaki görüşmelere 2011 ve 2012 yıllarında ev sahipliği yapmıştı.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;