PKK

Ankara saldırısı faili öldürüldü

Ankara'da, 17 Şubat'ta askeri servis araçlarına düzenlenen ve 29 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırının faillerinden biri Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada öldürüldü. Saldırıyı TAK üstlenmişti.

Konular: PKK, Türkiye

ankara'da, 17 şubat'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının faillerinden pkk'lı "şirin" kod adlı mehmet şirin kaya, diyarbakır'ın lice ilçesindeki operasyonda öldürüldü.

17 şubat'ta ankara'da eskişehir yolu üzerindeki general lojmanlarının nizamiye giriş kapısında, tsk personelinin çıkışı esnasında servislere yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. 29 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. 

saldırıyı pkk'nın suriye kolu ypg üyesi salih necar gerçekleştirmiş ve saldırıyı pkk ile bağlantılı tak üstlenmişti. saldırıyı gerçekleştiren kişinin, olaydan bir süre önce kiraladığı araçla diyarbakır'a gelerek kocakaya ile görüştüğü belirlenmişti. saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanmıştı.

bingöl'de 4 pkk'lı öldürüldü

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamaya göre, diyarbakır'ın lice ilçesinde dün akşam pkk'lıların saldırısı sonucu 2 askerin şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi. operasyonlar kapsamında bingöl'ün genç ilçesi kırsalında 4 pkk'lı etkisiz hale getirilirken, 2'si ise sağ ele geçirildi.

pkk'ya hava harekâtı

türk hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca anlık istihbaratlar değerlendirilerek irak'ın kuzeyindeki haftanin bölgesi ile diyarbakır'ın lice kırsalına hava harekatları düzenlediği açıklandı.

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamaya göre, perşembe 09.05 ile 09.15 saatleri arasında irak'ın kuzeyindeki haftanin bölgesinde iha’lar ile tespit edilen mağara ve sığınaklarda bulunan pkk mensupları, türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

aynı bölgede 12.04 ile 13.31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu ise türk hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca düzenlenen hava harekatında tespit edilen altı hedef (sığınak ve mağaralar) ateş altına alınarak imha edildi.

lice kırsalına hava harekâtı düzenlendi

perşembe 18.02 ile 18.07 saatleri arasında diyarbakır'ın lice kırsalında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu türk hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava harekatında, bölgede tespit edilen hareket halindeki iki hedef  ateş altına alınarak imha edildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;