İsrail - Filistin sorunu

Ankara ve İstanbul'da İsrail'e protesto

İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto eden kalabalık gruplar geceyarısından sonra İsrail'in diplomatik temsilcilikleri önünde toplandı. Polis İstanbul'da binaya girmeye çalışan göstericilere müdahale etti.

Konular: Gazze, Türkiye

istanbul'da ellerinde filistin bayrakları bulunan grup slogan atarak israil'i protesto etti. gruptan 8-10 kişi etraftaki çöpleri toplayarak plazanın önünde ateş yaktı. 

bazı göstericilerin israil başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazanın camlarını kırarak içeriye girmeye çalışması, binaya taş ve yumurta atması üzerine polis göstericilere biber gazı ve toma ile müdahale etti. gruptakiler de polise tepki göstererek, toma'ları taşladı.

bu esnada gruptan bazı kişiler plazanın önündeki ilhan koman'a ait akdeniz heykelini yıkmaya çalıştı, başaramayınca tahrip etti.

ihh genel başkanı bülent yıldırım'ın göstericilere yaptığı dağılma çağrısı üzerine grubun bir bölümü dağıldı. bir bölümü de plazanın dışında slogan atarak bekleyişini sürdürüyor. 

ankara'da vekiller eylemde

ankara'da israil büyükelçiliği konutunun önünde toplanan grup gazze'ye saldırıyı protesto etti. gruptan bazı kişiler binaya taş attı.

ak parti'li ve chp'li bir grup milletvekili de meclis genel kurulu'nun çalışmalarını bitirmesinin ardından israil büyükelçiliği konutunun önüne giderek israil'in gazze'ye karadan saldırısını protesto etti.

konya ve izmir'de de israil'i protesto gösterileri düzenlendi.

kaynak: al jazeera, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;