Türkiye

Ankara'da 'askeri casusluk' operasyonu

Emniyet güçleri, soruşturma kapsamında bazı birliklerin de aralarında olduğu noktaları ararken, 14 asker için gözaltı kararı var.

Haberin Öne Çıkanları

Yedi savcı yürütüyor

Dava sürüyor

67 sanık var

Ankara'daki operasyonu yedi özel yetkili savcı yürütüyor. [AA]

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nın yürüttüğü 'askeri casusluk soruşturması' kapsamında emniyet güçleri, ankara’da 20 adreste arama başlattı.

çarşamba günü arama yapılan adresler arasında askeri birlikler ve lojmanlar yer alıyor. soruşturma kapsamında ankara'da görevli 14 asker hakkında arama ve gözaltı kararı çıkartıldı.

hakkında gözaltı kararı verilen şahıslar milli savunma bakanlığı, kara kuvvetleri komutanlığı, deniz kuvvetleri komutanlığı ve gata'da görev yapıyor. söz konusu kişiler arasında emekli askerler de yer alıyor. 

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nın talimatına göre, soruşturma, 'şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek' suçları kapsamında yürütülüyor.

yedi savcı yürütüyor

ankara'daki operasyonu yedi özel yetkili cumhuriyet savcısı yürütüyor.

çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri savcılarla birlikte arama noktalarına gitti. savcılar, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçecek.

istanbul 11. ağır ceza mahkemesi’nde görülen 'askeri casusluk ve şantaj' davasında 11'i tutuklu 67 sanık yargılanıyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;