Türkiye

Ankara'da saldırı: 28 ölü

Ankara'da Eskişehir yolu üzerindeki general lojmanlarının nizamiye giriş kapısında, TSK personelinin çıkışı esnasında servislere yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Genelkurmay, yaralılardan 30'nun taburcu edildiğini, tedavi altındaki 31 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Konular: Türkiye

ankara'da eskişehir yolu üzerindeki general lojmanlarının nizamiye giriş kapısında, tsk personelinin çıkışı esnasında servislere yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi . hükümet sözcüsü numan kurtulmuş, 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edilerek evlerine gönderildiği, 31 yaralıdan 8'inin gata'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı yönünde bilgi alındığı ifade edilen açıklamada, saldırı sırasında lojman yakınında bulunan ve hafif yaralanan hava tuğgeneral reha ufuk er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

güvenlik kamerası görüntüleri

saldırı olay yerindeki bir güvenlik kamerasınca kaydedildi:

 

patlama saat 18:30 civarında, mesai saati bitiminde servis araçlarının çıkışı esnasında gerçekleşti. patlama ankara'nın büyük bölümünde duyuldu. olay yerine ambulanslar sevk edildi ve patlamanın olduğu yerde geniş güvenlik önlemleri alındı.

olay yerinde şüpheli bir paket de kontrollü olarak patlatıldı.

sadırı esnasında cumhurbaşkanlığı sarayı'nda güvenlik zirvesinde bulunan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, perşembe günü gerçekleşecek azerbaycan gezisini, başbakan ahmet davutoğlu ise brüksel'e gerçekleştireceği ziyaretleri iptal etti.

saldırı ile ilgili rtük tarafından, hükümet sözcüsü ve başbakan yardımcısı numan kurtulmuş'un hükümet adına yaptığı başvuru sonrasında yayın yasağı getirildi.

patlama sonrası panik

patlamayla insanların yaşadığı panik, amatör bir kamera tarafından kaydedildi.

 

tsk açıklaması

türk silahlı kuvvetleri'nden şu açıklama yapıldı:

"17 şubat 2016 çarşamba günü saat 18:31'de türk silahlı kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, inönü bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza allah’tan rahmet, ailelerine ve yüce türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

hükümet yetkilileri: terör saldırısı

ak parti sözcüsü ömer çelik, saldırının hemen ardından açıklama yaptı: 

"terör ankara'da alçakça saldırdı. lanetliyoruz bu saldırıyı. vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor."

adalet bakanı bekir bozdağ da "ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim" dedi.

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;