Kültür-Sanat

Anne Frank Diyarbakır'da

Almanya'daki Yahudi soykırımının simgelerinden biri olan Anne Frank'ın yaşamı bir sergiyle anlatılıyor. "Anne Frank-Günümüz için Bir Tarih" adlı sergisi, Ankara ve İzmir'in ardından Diyarbakır'da sanatseverlerle buluştu.

Konular: Kültür-Sanat
Auschwitz toplama kampında ölen Anne Frank'ın yaşamı günlüklerinden öğrenildi. [AA]

diyarbakır büyükşehir belediyesi sergi salonu'ndaki sergide, 2. dünya savaşı ve nazi döneminde ırkçı ayrımcılığa maruz kalarak yaşamını bir nazi kampında yitiren anne frank'ın anılarını ve dönemin koşullarını konu alan eserler yer aldı. diyarbakır büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcısı abdullah sevinç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, insanlığın bu türden acılarla bir daha karşılaşmaması dileğinde bulundu.

kalıcı barışın gelmesi için çabaladıklarını belirten sevinç, şunları kaydetti: "özellikle halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkı ve halkların bir ömür boyu yaşaması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. sadece kürtler ve türkler olarak değil, bölgemizde ve dünyamızdaki bütün medeniyetlerin yaşaması için de biz mücadelemize devam edeceğiz."

sosyal değişim derneği genel sekreteri levent şensever ise sergide, anne frank'ın hikayesinden yola çıkılarak nazi rejiminin gerçekleştirdiği soykırımın anlatıldığını söyledi. şensever, serginin bir yıllık bir çalışma olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: "ankara, izmir ve bugün de diyarbakır'da bu etkinlikleri gerçekleştirdik. diyarbakır artık çalışmamızın son durağı. bunun dışında eğitim çalışmaları yapıyoruz. öğretmen ve gençleri bu konuda eğitmeye çalışıyoruz. bu çalışma önümüzdeki yıllarda da sürecek ama bu bir yıllık proje burada sona eriyor. sivil toplum kuruluşları veya yerel yetkililerle işbirliği yapıyoruz. burada da diyarbakır büyükşehir belediyesi bize büyük destek."

konuşmaların ardından "holokost ayrımcılık ve insan hakları" seminerine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. sergide, "anne frank-kısa bir hayat" adlı belgesel izlettirildi. serginin açılışına, hollanda büyükelçiliği siyasi bölüm danışmanı gobert w. visser de katıldı. 

sergi, 19 ekim'e kadar diyarbakır büyükşehir belediyesi sergi salonu'nda ziyaret edilebilecek.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;