Çözüm süreci

Anneler PKK'dan çocuklarını istiyor

Çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen üç annenin Diyarbakır'da başlattığı eyleme katılanların sayısı 10 aileye yükseldi. HDP'li milletvekili Tan, "PKK'ya düşen çocukları iade etmektir" dedi.

Konular: Türkiye

60 yaşındaki fatma türk, pkk'nın çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde oturma eylemi yapan annelerden biri. diyarbakır'ın ergani ilçesinden gelen türk, 15 yaşındaki oğlundan 52 gündür haber alamadığını söyledi. 

eyleme oğlunun evde oynadığı bilyelerle katılan anne "bu zulmü kabul etmiyorum. kendimi yakacağım. 15 yaşındaki oğlum çarşıya gitti, arabaya koyup götürdüler. başını dizime koyup uyuyordu. oğlum akşam evden sokağa çıktıktan sonra kayboldu. 52 gündür haber alamıyoruz. yetkililer oğlumu bulsun. oğlum bulunmazsa kendimi yakacağım, her türlü eylemi yapacağım. oğlum evde bu misketlerle oynuyordu. böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan oğlumu serbest bıraksınlar." dedi. 

diyarbakır'ın lice ilçesi'nde 23 nisan'da düzenlenen pikniğe katılırken pkk'lılar tarafından dağa götürüldükleri öne sürülen selahattin eyyubi anadolu lisesi öğrencileri 15 yaşındaki halime gündüz ve fırat aydın eren ile 4 nisan'da abdullah öcalan'ın doğum günü etkinliği için adana'dan şanlıurfa'nın halfeti ilçesi'ne gittikten sonra dönmeyen hatip temel'in aileleri altı gün önce diyarbakır büyükşehir belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. farklı zamanlarda çocuğu kaybolan 7 ailenin daha katılmasıyla eylem yapan ailelerin sayısı 10'a yükseldi. 

'açlık grevi başlatacağız'

kayıp 15 yaşındaki halime gündüz'ün annesi safiye gündüz, cumhurbaşkanı, başbakan ve abdullah öcalan'a seslenerek, "kızımı istiyorum. kızım daha çok küçüktü. biz 6 gündür eylem yapıyoruz. ama bir gelişme olmadı. kızımın fotoğrafına bakın. bu daha bebek. bu dağ kızı mıdır, insan bu kızı dağa götürür mü? çocuklarımız bulunana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. bundan sonra gerekirse açlık grevi başlatacağız. çocuklarımız bulunana kadar buradan hiçbir yere gitmeyeceğiz. bu acı benimle mezara kadar gelmesin, kızımı getirsinler. zaten her gün ölüyorum. burada ölürüm daha iyidir." diye konuştu. 

'pkk, çocukları geri vermeli'

hdp diyarbakır milletvekili altan tan, pkk'nın dağa götürdüğü iddia edilen ve reşit olmayan çocukların ailelerine gönderilmesini isteyerek, "reşit olmayan ve eğer iddia edildiği gibi 15- 16- 17 yaşlarındaki gençler şu veya bu şekilde dağa gitmişlerse, pkk'ya düşen bunları ailelerine iade etmektir. veya bu şekilde gelenlerin önünü kesmektir" dedi.

 hdp diyarbakır milletvekili altan tan, reşitliğin kanunen sınırları olduğunu, reşit olan insanların yaptıklarının ise kendilerini bağladığını ifade etti.

kaynak: dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;