Bilim-Teknoloji

Apple 234 milyon dolar tazminat ödeyecek

iPhone ve iPad'lerinde kullandığı çip teknolojisinde Wisconsin Üniversitesi'nin patentini ihlâl ettiği belirtilen Apple, 234 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple, Wi-Fi'dan yaklaşık 100 kat daha hızlı Li-Fi teknolojisini deniyor. [Fotoğraf: Shutterstock]
apple, wisconsin üniversitesi'nin 1998'de patentini aldığı ve işlemcilerin gücünü artıran teknolojiyi izinsiz kullandığı gerekçesiyle 234 milyon dolar tazminat ödeyecek. üniversitesinin geçtiğimiz yıl açtığı davada, söz konusu teknolojinin a7, a8 ve a8x işlemcilerinde kullanıldığı belirtilmişti. 
apple, iphone 6, iphone 6 plus, iphone 5s ve bazı ipad modellerinde kullandığı teknolojinin patentini ihlâl ettiği suçlamasını reddetmişti. federal bir mahkede çıkan karar apple'ın patenti ihlâl ettiğine karar verirken, 800 milyon doları aşabilecek tazminat beklenenden daha düşük belirdi. 
wisconsin üniversitesi adına açıklama yapan profesör gurindar sohi, "teknolojimiz zamanın ötesindeydi. bundan 20 yıl önce bilgisayarların bir gün nasıl çalışacağını görebilmiştik. işlemcilerin gücünü artırmak için ekibimiz 11 yıl araştırma yaptı" ifadesini kullandı. 
üniversitenin geliştirdiği teknolojinin patentini 1998 yılında sohi ve üç öğrenci adına aldığı belirtildi. 
apple sözcüsü rachel wolf tulley konu hakkında açıklama yapmayı reddederken, temyize gideceklerini açıkladı. apple'ın nakit miktarı 200 milyar dolarak biliniyor. 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;