Bilim-Teknoloji

Apple batarya davasında uzlaşma sağladı

Apple, kendisine dava açan elektrikli otomobil bataryası üreticisi A123 Systems firması ile uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
[Fotoğraf: Shutterstock]

'titan' adındaki gizli elektrikli otomobil projesi ortaya çıkan apple, batarya üreticisi a123 systems ile giriştiği davada uzlaşma sağlamayı başardı. a123, şubat ayında mahkemeye başvurarak üst düzey mühendislerinin yüksek maaş ve prim teklifleriyle apple'a transfer edildiğini ve haziran 2014'ten bu yana devam eden transferlerin özellikle kendilerini hedef aldığını öne sürmüştü.

a123, mahkemeye sunduğu belgelerde, apple'ın çalışanlarına eksik sözleşme sunduğunu ve mühendisleri bir araya getirerek kendi batarya birimini oluşturmaya çalıştığını iddia etmişti.

apple, suçlamaları reddetmesine rağmen geçtiğimiz hafta içinde a123 systems ile uzlaşmaya varıldığını açıkladı. a123, anlaşmayı doğrularken detayları hakkında bilgi vermedi.

a123 systems, chrysler ve chevrolet gibi otomotiv firmaları için elektrikli batarya üretmesiyle tanınıyor. apple'ın varılan uzlaşma sonucunda elektrikli araç projesinde ne kadar etkileneceği belirsiz.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;