Bilim-Teknoloji

Apple GoPro'ya rakip olabilir

Apple'ın, GoPro'ya rakip olacak bir dijital video kamera için patent aldığı öğrenildi. Haberin duyulmasıyla birlikte borsada GoPro hisseleri düşüşe geçti.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple, Kırımla olan ticari ilişkilerini sonlandırdı.
Apple, Kırımla olan ticari ilişkilerini sonlandırdı.

gopro hisseleri, apple'ın aksiyon kamerası piyasasına gireceğine yönelik haberle yüzde 12'lik düşüş yaşadı. ilk olarak patently apple sitesinde duyurulan habere göre, apple abd patent ve marka ofisi'nden gopro benzeri bir kameranın patentini aldı. habere göre, kameranın tasarımı 'şiddetli rüzgara ve darbelere karşı çok daha dayanıklı' olmasını sağlıyor.

apple, çıkan haberler hakkında açıklama yapmazken, şirketin ilk olarak 2012'de bir aksiyon kamerası için patent başvurusu yaptığı anlaşıldı.

kesin delil olmayabilir

teknoloji analistleri, ortaya çıkan patentin yakın zamanda bir aksiyon kamerası sunulacağına dair kesin bilgi olmayabileceğini ifade ediyor. jackdaw research firmasından jan dawson, "apple düzenli olarak birçok teknoloji ve tasarım için patent alıyor ancak bunlardan çok azı son kullanıcıya sunulan ürün haline geliyor" yorumunda bulundu.

washinton times'a bilgi veren dawson, apple'ın 'iphone ve ipad için üstün bir kamera teknolojisi geliştirdiğini ve firmanın kendi ürünleriyle entegre olmayacak ayrı bir kamera sunacağını düşünmediğini' belirtti.

apple'ın doğrulamamasına rağmen, rakip bir ürün olasılığı gopro hisselerini sarstı. şirketin hisseleri, borsada, salı gününü 6.91 dolarlık düşüşle 49.87 dolarla kapattı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;