ABD

Apple savunmada

iCloud uygulamasının hacklenmesi ve Hollywood yıldızlarının özel fotoğraflarının internete sızmasıyla başı derde giren Apple şirketi, durumun kendi sistemlerinden kaynaklanmadığını savundu.

Konular: ABD, Bilim-Teknoloji
Oscar'lı oyuncu Jennifer Lawrence da gizli hayatı ortaya dökülen isimler arasında. [Fotoğraf: Reuters]

şarkıcı selena gomez ve oscar'lı oyuncu jennifer lawrence'ın da aralarında olduğu bazı ünlülerin, hackerların hedefi olup çıplak fotoğraflarının internete sızdırılması gözleri apple'a çevirdi. şirketinin sözcüsü skandalın ertesi günü bir açıklama yaptı.

natalie kerris, icloud uygulamasının hacklenmesi ve hollywood yıldızlarının özel fotoğraflarının internete sızdırılmasına ilişkin, "kullanıcıların gizliliğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve söz konusu haberleri aktif bir şekilde araştırdıklarını" söyledi.

şirket, bilgisayar korsanlarının pek çok ünlü yıldıza ait fotoğrafları nasıl elde etmiş olabileceği konusunda henüz kesin bilgi vermedi. ancak bunun doğrudan sistemdeki bir açıktan kaynaklanmadığını belirtti. 

bu olaydan sonra sosyal medyada apple kullanıcıları, icloud'un ne kadar güvenli olduğunu tartışmaya açmış durumda.

jennifer lawrence'ın sözcüsü de bu durumu "mahremiyetin alçakça ihlâli" olarak değerlendirip hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

2012'de florida'da, eğlence sektöründe olan ve aralarında hollywood yıldızı scarlett johansson'ın da olduğu 50'den fazla kişinin hesaplarını hackleyen bir kişi 10 yıl hapis cezası almıştı.

icloud, apple ürünleri kullanıcıları için şirket tarafından çıkarılmış bir servis. bu uygulamayla iphone, ipod touch, ipad cihazlardaki fotoğraf ve bilgiler yedekleniyor. telefonlarda icloud hesabı açıldığında fotoğraf, video, mail, kişi listesi, takvim, anımsatıcı, safari verileri ve notlar otomatik yedekleniyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;