Bilim-Teknoloji

Apple Watch Mayıs’a kadar yok

Apple’ın akıllı saati Watch’un bütün stokları tükendi. Telefon Mayıs ayına kadar mağazalarda bulunmayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple Watch beklentileri boşa çıkarmadı ve yok satıyor.
Apple Watch beklentileri boşa çıkarmadı ve yok satıyor. [Fotoğraf: Apple]

abd’li teknoloji firması apple’ın geçen yıl duyurduğu ve bu yıl nisan ayında satışa sunacağını açıkladığı akıllı saat watch, beklendiği gibi yoğun ilgi görüyor. firmanın ön satışa açtığı akıllı saatler birkaç saat içinde tükenirken, mayıs ayına kadar mağazalara saat gönderilemeyeceği ortaya çıktı. 

telegraph gazetesinin haberine göre firmanın mağazalardan sorumlu müdürü angela ahrendts, mağazalara gönderdiği bir yazıda saatlerin mayıs ayında mağazalara gönderileceğini açıkladı. ancak mağazalara gönderilen iç yazışmada kesin bir tarih verilmiyor. 

ay başında ön satışa çıkan apple watch modellerinin kullanıcılara teslimi 24 nisan tarihinden itibaren başlıyor. daha önce yapılan açıklamada akıllı saatlerin yine aynı tarihte mağazalarda da satışa çıkacağı ifade edilmişti. ancak gelen yoğun talep yüzünden bu tarih ötelenmiş oluyor. 

apple’ın ilk akıllı saati olan watch’un bu yıl içinde en az 10 milyon adet satılması bekleniyor. firmanın iphone 5 modeli ve üstü akıllı telefonlarıyla çalışan saat, uygulama çalıştırma, spor takibi, kalp ritmini ölçme ve telefon görüşmesi yapma gibi özelliklere sahip. saatin yurtdışı fiyatı 349 dolardan başlıyor ve altın kaplamalı modellerde 17 bin dolara kadar çıkıyor.  saatin haziran ya da temmuz aylarında türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.   

kaynak: al jazeera   

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;