Bilim-Teknoloji

Apple Watch satışa hazır

Apple’ın nisan ayında piyasaya süreceği akıllı saati için 5 ila 6 milyon adet üretim emri verdiği iddia edildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple Watch'un  2015 yılında 20 milyonun üzerinde satması bekleniyor
Apple Watch'un 2015 yılında 20 milyonun üzerinde satması bekleniyor [Fotoğraf: Apple]

akıllı saat furyasının son temsilcilerinden olan apple, nisan ayında watch adını verdiği akıllı saatini piyasaya sürüyor. satışa sunulacak saatin ilk partide 5-6 milyon adet arası üretildiği iddia edildi. 

abd merkezli basın kuruluşu wall street journal’ın haberine göre apple, çinli üreticisine 5 ila 6 milyon adet arasında üretim emri verdi. satışa sunulacak ilk saatlerin sayısının bu rakamda olması bekleniyor. 

apple’ın geçen yıl eylül ayında tanıttığı akıllı saati watch’un birkaç farklı sürümü bulunuyor. en ucuz sürümünün fiyatının 349 dolardan başladığı saatin altın kaplamalı olanı da var. en pahalı saatin fiyatı resmi olarak açıklanmasa da 4000 dolar civarında bir etikete sahip olması bekleniyor. 

firmanın ürettiği saatler adım sayma, kalori takibi, aktivite takibi ve benzeri işlemler için kullanılabiliyor. saatin diğer teknik detayları henüz açıklanmadığı için belli değil. apple’ın akıllı saatlerinin 2015 yılında 26 milyon adet satması bekleniyor.

kaynak: wall street journal ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;