Bilim-Teknoloji

Apple'a zararlı yazılım tehdidi

Teknoloji firması Apple'ın ürünlerini hedef alan yeni bir zararlı yazılım ortaya çıkarıldı. WireLurker isimli zararlı yazılım Mac bilgisayar ve mobil cihazları etkiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Zararlı yazılım hem Mac bilgisayarları hem de iPhone/iPad ürünlerini etkiliyor
Zararlı yazılım hem Mac bilgisayarları hem de iPhone/iPad ürünlerini etkiliyor [Fotoğraf: Shutterstock]

zararlı yazılımlar apple cihazlarını da etkilemeye başladı. firmanın os x işletim sistemini kullanan bilgisayar ve iphone/ipad modellerini etkileyen wirelurker isimli malware otomatik bulaşma özelliği ile yayılmaya devam ediyor. bugüne kadar 467 uygulamaya bulaşan zararlı yazılımın yüzbinlerce kullanıcıyı etkilediği düşünülüyor. zararlı yazılımın kaynağı olarak ise çin merkezli alternatif uygulama mağazası maiyadi gösteriliyor.

bilgisayarlardan usb kablosu yardımı ile iphone ve ipad gibi mobil cihazara da bulaşabilen wirelurker, adres defterine erişiyor ve imessages uygulaması ile gönderilen mesajları okuyor.

kendini kopyalayabiliyor

paloalto networks tarafından ortaya çıkarılan zararlı yazılımın ilk olmadığı biliniyor. wirelurker önceki apple zararlı yazılımlarından farklı olarak kendini kopyalayabiliyor. bu da çok daha hızlı yayılmasını sağlıyor.

konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınan apple'ın yeni zararlı yazılım için önlem alması bekleniyor. güvenlik uzmanları ise bilinmeyen kaynaklardan yüklenen uygulamalara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıyor.

kaynak: paloalto networks

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;