Bilim-Teknoloji

Apple'dan 11 saatlik kesinti özrü

Apple, dün AppStore ve iTunes gibi çevrimiçi hizmetlerini etkileyen erişim sorunu için kullanıcılarından özür diledi. Türkiye dahil en az 45 ülkede etkili olan sorun 11 saat sürdü.

Konular: Bilim-Teknoloji
[Fotoğraf: Shutterstock]

apple, dün yaklaşık 12 saat süren ve dünya genelindeki on milyonlarca kullanıcıyı etkileyen erişim kesintisi için özür diledi. türkiye'de akşam saatlerinde etki gösteren erişim kesintisi, appstore, itunes store, mac app store ve ibooks store gibi hizmetleri devre dışı bıraktı. kullanıcılar hizmetlerin hiçbir fonksiyonunu kullanamadığı gibi ürün alışverişi de yapamadı.

apple'dan yapılan açıklamada, sorunun 'şirket içi teknik sorundan kaynaklandığı' ifade edildi. apple yetkilisi tom neumayr, 'apple içinde yaşanan dns hatasından dolayı hizmetlere erişimin kesildiğini' belirtti.

neumayr, "itunes ve diğer hizmetlerde yaşanan sorunlardan dolayı müşterilerimizden özür dileriz... sorun dns hatasından meydana geldi. en kısa zamanda tüm hizmetleri aktif hale getirmek için çalışacağız. herkese sabrı için teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

itunes ve diğer hizmetler abd'de akşam saatlerinde, türkiye'de ise gece saatlerinde yeniden aktif hale geldi.

usa today sitesinde yer alan bilgiye göre, apple'ın devre dışı kalan hizmetlerinin her birinden günlük kazancı yaklaşık 50 milyon dolar. erişim sorunu, apple hisselerinin de yüzde 2 düşmesine neden oldu. 122.24 dolara gerileyen hisseler 10 şubat'tan bu yana en düşük değeri gördü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;